Рецепт дана: Слатки купус с јунећим месом

Купус има антиоксидансно и антисептичко дејство, јача имунитет и повољно делује у случају бројних болести и тегоба; од артритиса, преко срчаних болести до бронхитиса, малокрвности, мамурлука, остеопорозе, плућних болести и регулисања варења.
slatki kupus
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 500 г јунећег меса,

- 1 кг свежег купуса,

- 3 главице црног лука,

- 2 парадајза,

- 1 дл уља,

- 5 зрна бибера,

- 1 већа шаргарепа,

- 1 паприка,

- 1 кашика брашна,

- 1 кашичица алеве паприке,

- со

Припрема:

1. На загрејаном уљу динстати исецкан црни лук и месо исечено на комаде.

2. Када месо омекша, додати шаргарепу исечену на танке колутове и купус исечен па режњеве.

3. После десетак минута, додати кашику брашна, алеву паприку, бибер у зрну, исечену паприку и парадајз.

4. Потом налити водом да огрезне, посолити по укусу, поклопити и кувати на тихој ватри око пола сата.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести