Рецепт дана: Крем чорба од кромпира

У питању је једна баш фина и укусна чорбица, која с пармезаном у комбинацији може да буде идеална и као самосталан оброк.
corba
Фото: pixabay.com

Састојци  (за 4 особе):

- 1 мања шаргарепа,

- мањи комад целера,

- мања главица лука,

- 2 већа кромпира,

- вода,

- прстохват кима,

- першунов лист,

- со и бибер по укусу,

- уље

- павлака или пармезан по жељи

Припрема:

1. На мало уља пропржити шаргарепу, целер и лук. Када поврће омекша, додати кромпир и ким, потом залити водом и на крају посолити и побиберити.

2. Када је кромпир скуван, све добро измиксати штапним миксером.

3. Додати исецкан першунов лист и мало павлаке.

4. Осим пармезана, мало сланине или пршуте ће сасвим фино „појачати“ ову чорбицу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести