Рецепт дана: Рижото с бундевом и рузмарином

Рижото је јело медитеранске кухиње, настало у Шпанији. Једноставно се припрема и не “воли“ да се стриктно придржавате рецепта. Доносимо нешто као „модел“, а ви слободно одступите, будите креативни и направите један савршено укусан оброк с личним печатом.
rizoto
Фото: Youtube Printscreen

Састојци  (за 6 особа):

- 3 кашике маслиновог уља,

- 100 г путера,

- већа главица црвеног лука,

- 300 гпиринча,

- 300 г пиреа од бундеве,

- 100 мл белог вина,

- мало пармезана,

- гранчица рузмарина,

- со, целер, кадуља... по укусу,

- говеђа коцка на пола литре воде

Припрема:

1. Бундеву очистити, исећи на коцкице, па је испећи у рерни док не омекша. Затим од ње направити пире.

2. У пола литре воде скувати говеђу коцку.

3. На путеру и маслиновом уљу динстати лук док не омекша. Потом додати пиринач и половину супе, па оставити да проври.

4. Како течност испарава, додавати супу, а након пола сата и пире од бундеве.

5. Потом додати рузмарин и вино, али тек када се упије сва течност.

6. Кувати још 15 минута док пиринач не омекша, извадити гранчицу рузмарина, додати још мало путера и мало пармезана, додати остале зачине по жељи, па послужити.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести