Рецепт дана: Пуњена скуша

Скуша садржи велики проценат омега-3 масних киселина, чак два пута више од лососа, а богата је и селеном. Оно што је додатно издваја јесте чињеница да у 100 грама садржи само 205 калорија.
skusa
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 4 скуше,

- кашика маслиновог уља,

- 30 г ситно сецканих ораха,

- главица црног лука,

- 200 г броколи микса,

- 2 кашике сецканог першуновог листа,

- со по укусу,

- 2 кашике павлаке

Припрема:

1. Рибе очистити и одстранити им главе. Добро опрати и осушити, па премазати уљем.

2. Броколи микс скувати у посољеној води, оцедити па измиксати у блендеру.

3. Црни лук ситно исецкати. Помешати црни лук, броколи микс, ситно исецкане орахе и павлаку. Посолити, додати першун, па опет промешати.

4. Овим надевом напунити рибе и причврстити чачкалицама.

5. Ставити у науљен ватростални суд, посолити их с обе стране по мало и пећи на 200 степени око пола сата.

EUR/RSD 117.5801
Најновије вести