Рецепт дана: Пуњени кромпир

Запечени кромпири са сиром и печуркама јело је у којем ће подједнако уживати вегетаријанци, баш као и месождери који ће једноставно овај укусни залогај "зачинити" сланиницом…
krompir
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 8 кромпира,

- 250 г шампињона,

- 50 г сланине,

- мања главица лука,

- чен белог лука,

- зачини (влашац, першун, со, бибер, мускатни орашчић),

- кашика брашна,

- кашика путера,

- 3 дл млека,

- 50 г пармезана,

- 50 г моцареле

Припрема:

1. Кромпире не гулити, већ их добро опрати, а затим кувати 20 минута.

2. За то време пропржити ситно насецкану сланину, лук и бели лук, па додати печурке, влашац и першун. Динстати док не све не омекша.

3. Пропржити брашно на путеру, мешајући додати млеко, па убацити нарибани сир.

4. Кромпире преполовити, издубити и напунити смесом с печуркама, па прелити сосом од сира.

5. Пећи око пола сата на 180 степени.

EUR/RSD 117.5248
Најновије вести