Рецепт дана: Ролнице с пилетином

Пролећне ролице, традиционално азијско јело, су одлично решење за дане када не знате како да се изборите с вишком печења. За сјајан укус је довољно да их напуните омиљеним поврћем...
rolnice
Фото: pixabay.com

Састојци:

- главица лука,

- 3 чена белог лука,

- 150 г шампињона,

- 150 г спанаћа,

- љута папричица,

- 150 г нарибаног сира,

- со и бибер по укусу,

- 250 г пилетине,

- 15 листова танког теста за пите,

- кашика сенфа,

- кашика лимуновог сока,

- кашичица јестивог скроба

Припрема:

1.Пилетину маринирати у уљу, сенфу и лимуновом соку два сата пре припреме, затим је исећи на коцкице и испећи у тигању.

2. На маслиновом уљу продинстати лук и бели лук, па додати шампињоне, затим спанаћ и љуту папричицу и све кратко динстати док не омекша.

3. На танко тесто ставити пилетину, фил од шампињона и спанаћа и нарибани сир, па заврнути ивице и заролати у ролнице.

4. Ивице „залепити“ јестивим скробом претходно размућеним у води.

5. Ролнице пржити у загрејаном дубоком уљу на јакој ватри док не добију златножуту боју.

6. Пржене ролнице извадити на папирнати убрус како би се упио вишак масноће.

EUR/RSD 117.5291
Најновије вести