Рецепт дана: Вински гулаш

За многе, гулаш је омиљено јело кашиком. Да бисте скували густ и укусан гулаш, уз добар комад меса потребно је припремити и одговарајућу количину лука, јер управо је у њему тајна густоће. Важи правило да у гулаш иде онолико лука колико има и меса...
gulas
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 500 г јунетине,

- 500 г лука,

- 75 г концентрата парадајза,

- 500 мл месне супе (може и вода),

- 200 мл белог вина,

- 250 г кромпира,

- пола кашичице кима,

- 3 ловорова листа,

- 2 кашичице слатке алеве паприке,

- 50 мл уља,

- со

Припрема:

1. Месо исећи на коцкице приближно једнаке величине, па га пропећи у дубљој посуди на добро загријаном уљу. Извадити га из посуде и оставити са стране.

2. На истом уљу динстати ситно насецкан лук док не омекша, па додати месо, ким и ловор и наставити с динстањем, подливајући с мало темељца или воде.

3. Динстати на лаганој ватри око сат и по времена.

4. Потом јело посолити, умешати црвену паприку и концентрат парадајза, затим додати вино и кромпир исецкан на коцкице. Наставити с кувањем 30-40 минута, док се кромпир не скува.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести