ЦЕО СВЕТ СЕ СЈАТИО У НОВИ САД! Нећете веровати шта смо све видели на модној писти

Треће вече 22. издања „Serbia Fashion Week”-а јуче је обележило присуство талентованих дизајнера не само из Србије, већ и из Словеније, Босне и Херцеговине, Италије, Уједињених Арапских Емирата, и Холандије.
1
Фото: Дневник / Филип Бакић

Различите модне струје приказале су креације за које су дизајнери инспирацију црпели из различитих сегмената живота и света који нас окружује. Гледали смо модне комаде који припадају алтернативном правцу, као и оне који су одишли духом етно мотива, а тоалете високе моде блистале су на писти одражавајући јединствени уметнички израз.

„Serbia Fashion Week” је омогућио публици да завири у свет колекција које настају у далеким поднебљима и различитим културама. Присутни су имали прилику да уживају у разноликости дизајна, облика и боја, стварајући чаробну слику света моде у свој његовој раскоши.

Фото: Дневник / Филип Бакић


Вечерас затварање ревијалног програма

Програм 22. издања „Serbia Fashion Week”-а наставља се вечерас ревијама домаћих и иностраних дизајнера у Мастер центру Новосадског сајма, где публику очекују нове колекције брендова „Milova”, „Parascandalo”, „Nenna”, „Hastja by Соња Јанковић”, као и дизајнера Сладане Виријевић, Силване Тошић, Хане Лековић, Hikaru Seina, Бошка Јаковљевића и Емерика Франсоа.


Вече је отворио гост из Италије - дизајнер Федерико Букари, после кога је уследила ревија талентоване дизајнерке Селме Мекић која је својим дизајном на јединствен начин истакла лепоту жене. Бренд „Zmanya” представио се колекцијом која обилује богатством геометријских облика и боја, а дизајнерка Јана Дегау из Румуније представила се моделима у којима је вешто спојила етно мотиве и савремену форму и дизајн.

Дизајнерка Сања Величковић добро је позната домаћој публици, а овога пута приказала је колекцију инспирисану великим Николом Теслом, остајући доследна форми и комбинацији боја по којима је препознатљива. Кармикаел Бајфилд из Холандије чест је гост Новога Сада и националне недеље моде, а овога пута представио се женском и мушком колекцијом намењеној смелијим љубитељима дизајнерских комада.

Фото: Дневник / Филип Бакић

Милица Тричковић најпре је скренула пажњу избором музике за своју ревију, јер је решила да своју нову колекцију Милева Марић Ајнштајн прикаже уз звуке традиционалне српске мелодије који су се могли чути у позадини. Допринос уживању у различитости дизајна и модног израза дала је и гошћа из Босне и Херцеговине Мелиса Хујић и њен бренд „Etiquette”. Сузана Перић је кроз колекцију „Glam Galaxy” представила хаљине од свиле и броката, смелих кројева, обогаћене детаљима ручне израде. Женским оделима дала је нови сјај рушећи конвенционалне каноне, а блејзери у њеној новој колекцији постали су уметност која се носи, а блузе и корсети „друга кожа” која слави снагу женствености.

В. Б. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dnevnik (@dnevnik.rs)

EUR/RSD 117.0621
Најновије вести