Ексклузивно, Едријен Ре као Елида у „Краљици скитница”: Заборавите пандемију, гледајте серију!

Заснована на оригиналном стрип серијалу Vault Comics серија „Краљица скитница” коју гледамо понедељком од 21.00 на каналу Сај-фај, састоји се од комплетно женског тима списатељица и редитељки, а главни лик је Елида коју игра Едријен Ре.
edrijen re
Фото: Edrijen Re, foto: Privatna arhiva

Елида од девојчице-краљице постаје одбегло сироче, док претражује олупине у удаљеним деловима галаксије, увек један корак испред републиканске власти која жели да искорени њену породицу. Када се њен стари пријатељ појави са тврдњом да је њена мајка још увек жива, они крећу у потрагу уз новог савезника и започињу мисију спасавања која их води у опасно срце старог краљевства против смртоносног Елидиног противника из детињства. Едријен Ре, ексклузивно за ТВ магазин прича о улози која ју је прославила.

Опишите ваш лик, Елиду. Ко је она и шта је покреће?

- Елида је млада краљица која је избачена из своје монархије јер је морархију са власти свргла република, па је она остала препуштена сама себи. Годинама је била сама. Скупљала је отпад како би саставила крај с крајем и имала некакву стабилност. А онда је успут упознала нове људе и стекла нове пријатеље – спријатељила се са ликом по имену Исак, а он ју је издао. Пошто је навикла да буде сама, наставила је са својим животом, али ју је Исак пронашао и рекао да јој је мајка још увек жива. Тако је она започела потрагу за мајком, али и за самом собом.

Серија је адаптирана према стрипу. Колико сте се удубили у истраживање овог лика, у то како ћете је одглумити и приказати њен лик?

- Пуно сам истраживала – од аудиције све до самог снимања. Прочитала сам стрипове, прочитала сам све сценарије, чак сам села са извршним продуцентом и писцем која ми је рекла шта жели од овог лика и како ју је писала за сваку епизоду. Састала сам се и са редитељима сваке епизоде (и питала их): „Добро, која је ваша визија и шта желите да покажете? Ја имам овакав осећај у вези са овом сценом...” Много сам истраживала и заиста сам желела да њене емоције буду стварне. Желела сам да је психички размем јер она није емоционално екстровертна, мислим да ћете доста њених мисли видети кроз физичке покрете и изразе лица. Хтела сам да будем сигурна да има емоције и да су аутентичне – томе сам посветила много времена истражујући!

Продуцент и главни писац серије је жена, сви писци и редитељи су жене. Какав је био осећај бити део ове продукције?

- Било је невероватно. Осећала сам се као да се налазим на челу неког дивног покрета коме сам одувек желела да припадам. Била ми је права част да радим са овим невероватним женама које су изузетно талентоване и мењају лице Холивуда. Уживала сам и било је невероватно.

Да ли можете да нам кажете нешто о снимању у Кејптуну. Не само што сте снимали у страној земљи и непознатом граду, већ и на локацијама Кејптауна које представљају друге планете и свемир, а снимали сте заједно за јужноафричким глумцима и екипом?

- Да, била је то велика промена када сам стигла у Јужну Африку! Само сам размишљала колико је та земља лепа. Другачија је од САД-а и то ми је био први пут ван земље, ван САД-а, тако да је то свакако била озбиљна промена. Током снимања сам и открила да су глумци и екипа задивљујуће талентовани. Заиста сам имала среће што сам имала тако дивне глумце и екипу. Глумци су били фантастични – одушевила сам се њима. Најлепши део снимања у Кејптауну је то што можете да будете три километра удаљени од места на ком сте јуче снимали, а да то изгледа као потпуно друга планета – не само због самог терена него и због сценографа и свих људи који су стварали читав свет.

Имали сте много сцена борбе и акције, да ли вам је тај физички део глумачког био тежак или напоран?

- Одувек сам била наклоњена спорту, тако да ми је то у овом случају била предност, али сам морала много да научим од координатора каскадерских сцена и личних тренера. Тренирала сам бокс, дизање тегова, кик-бокс, ММА (мешане борилачке вештине) и борбу са штапом, и све је то било тешко али не и узалудно. Сама сам снимила 98 одсто сцена борбе, и још увек тренирам ММА и сличне вештине како бих била спремна за другу сезону. Али било је јако забавно. Свакако и напорно: након све те акције била сам исцрпљена али сам морала да учим текст сценарија. Такве ствари вас могу мало изморити, али се исплати и веома је забавно.

Зашто би људи требало да гледају Краљицу скитницу и како се ви осећате када је гледате?

- Мислим да људи треба да гледају „Краљицу скитницу” јер је читав свет тренутно опхрван емоцијама. Много тога се дешава, окружије нас пуно мрака и туге, па макар на један сам можемо да заборавимо на реч коронавирус док гледамо ову серију. Тако можете да заборавите да број умрлих и на реч вирус. Можете да се смејете, забавите и препустите овом свету у ком нема коронавируса – можете да скренете мисли. Тако се ја осећам када је гледам. Током тог једног сата буквално уопште не мислим на пандемију – серија ми буди само пријатна осећања. Зато мислим да људи треба да је гледају и зато је и ја гледам.

Да ли сте због пандемије у карантину? Како проводите време ових дана?

Доста времена проводим медитирајући, доста читам, и омиљено откриће ми је вежбање код куће! Препуштам се стварима за које обично немам времена, као што је кување и испробавање рецепата. Пронашла сам лепшу страну карантина и уживам што могу да успорим и радим ствари које сам дуго одлагала.

Р. Т. М.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести