(ФОТО) МАРИЈА ТЕРЕЗИЈА, ПА ЛУЧЕ ИЗ КАСИДОЛА Дворац наше познате ПЕВАЧИЦЕ је ОСТВАРЕЊЕ СНА! Соба има не зна им се број, а ту је и БАЛСКА ДВОРАНА

Према неким проценама, вредност здања је чак 50 милиона евра, али је за певачицу он непроценљив.
d
Фото: Printscreen/Instagram/dragana_mirkovic

– За мене овај дворац нема материјалну вредност, постоји нешто више. Сјајан је осећај шетати се просторијама у којима је била Марија Терезија. С нестрпљењем чекам сопствени музеј, то за мене има посебан значај. У једној просторији биће осликана цела моја каријера – истакла је једном приликом певачица.

Познато је да су српска музичка звезда Драгана Мирковић и њен супруг Тони Бијелић поносни власници дворца у близини Беча, али ни највећи обожаваоци певачице не знају колико интересантно здање у ком она живи с породицом.

Дом Драгане Мирковић је чувени дворац Ебенфурт, који се први пут помиње у историјским документима 1160. године, а до 1747. био је у власништву неколицине породица, попут Фон Потендорфових и Дон Унверсагтових.

 

Средином 18. века дошао је у руке барона Фон Сутера фон Гундакара, и у власништву његове породице остао све до 1965. године.

Међутим, после још два различита власника 2010. купили су га српска фолк певачица и њен супруг, који су започели темељно реновирање луксузног здања, у ком су подизали сина Марка и ћерку Мануелу.

Фото: Printscreen/Instagram/dragana_mirkovic

Како су својевремено писали медији, у њему је често боравила Марија Терезија, а дворац има балску дворану, у којој певачица организује породична славља, док се пре неколико година писало и о музеју у коме ће Драгана поставити предмете важне за њену каријеру.

Према писању страних медија, дворац Драгане Мирковић и Тонија Бијелића је под заштитом државе Аустрије, има четири торња висине од по 35 метара и простире се на 12.000 квадрата са имањем величине хектар и по. Ова луксузна некретнина наводно има чак 235 прозора, а певачица је једном приликом признала да ни сама није сигурна колико просторија има.

– Не знам тачно, али има их много. Ту су и огромне сале које заузимају читаво крило, а неке чак и два. На другом спрату, у делу замка у којем планирамо да живимо, налази се велика балска дворана. Део првог спрата желимо да претворимо у музеј и отворимо за посетиоце и школске екскурзије, али не намеравамо да наплаћујемо улаз. Неопходна је и рестаурација слике на плафону, што захтева време, за шта ће бити задужени прави уметници – истакла је својевемено певачица.

Она је у неколико наврата на Инстаграму поделила детаље из свог дома, углавном у време празника, а свака фотографија сведочи о бајковитој атмосфери у којој певачица ужива с породицом.

Еспресо/Глоси

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести