Гардијан: Принц Ендрју сексуално искоришћавао малолетницу

ЊУЈОРК: Нова документа поднета на увид у судском процесу против Гислејн Максвел, главне сараднице сексуалног предатора и злостављача Џефрија Епстајна, открила су и нове детаље о Епстајновом пријатељству са британским принцом Ендрјуом, принудном сексу малолетних девојака са принцом у намери да се прикупе осетљиве информације о британском племству, известио је лондонски Гардијан.
e
Фото: Youtube Printscreen

Документа која је објавио суд у Њујорку говоре о једном од уговорених сусрета, који се одиграо на приватном Епстајновом поседу на Девичанским острвима.

У њима се наводи да је, сада покојни Епстајн, приморао једну девојку, која је у судском процесу означена као Џејн До бр. 3, а право име је Вирџинија Робертс, да "уради све што принц од ње захтева и да му после рапортира са свим детаљима о сексуалном чину".

Гардијен преноси да је Епстајн, наводно, подводио ову девојку и нудио њене сексуалне услуге и другим моћним људима како би им се "додворио и искористио их за своју пословну, личну, политичку и финансијску добит, као и да би се домогао потенцијално инкриминишућих информација којима би могао да их уцењује".

Међу његовим клијентима су били угледни амерички политичари, моћни пословни људи, страни председници, премијери и светски лидери.

Осим тога, документа садрже и тврдње да је принц Ендрју покушао да лобира у САД за Епстајна како би овај добио што повољнију нагодбу у судском процесу који се водио због подвођења и проституисања деце 2008. године.

У још необјављеним документима се наводи да је током оргија на острву и у становима Жислен Максвел у Лондону и Њујорку, Вирџинија Робертс три пута била приморана да има сексуалан однос са принцом Ендрјуом.

Прецизних датума о наводним дешавањима нема, али се тврди да је Жислен Максвел први пут пришла Вирџнији Робертс 1999. године, када је имала 15 година.

Епстин ју је користио као "робињу за сексуалне услуге" од 1999. до 2002. године, када је успела да побегне.

Милијардер оптужен за трговину белим робљем Џефри Епстајн, који је ухапшен 6. јула прошле године, убио се 10. августа у притвору у Сједињеним Америчким Државама.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести