Харијева последња краљевска дужност пре периода транзиције

ЛОНДОН: Британски принц Хари први пут је данас учествовао на јавном догађају, откако је краљица Елизабета испунила његову жељу и жељу његове супруге Меган да се повуку из краљевског живота и воде независнији живот.
hari princ tanjug ap
Фото: Tanjug/ AP

Принц Хари, шести по реду на престолу, посматрао је децу која су играла рагби у дворишту Бакингемске палате, пренео је Ројтерс.

Тај догађај је Харијева последња краљевска дужност пре него што он и Меган почну период транзиције, наводи агенција.

Британска краљица Елизабета Друга саопштила је да се сагласила са жељом принца Харија и његове супруге Меган да воде независнији живот и током "кризном састанка" договорен је прелазни период током којег ће војвода и војвоткиња од Сасекса проводити време у Канади и Великој Британији.

Краљица је истакла да "апсолутно подржава" њихову жељу да створе нови живот као млада породица, али да би више волела да и даље у потпуности обављају своје краљевске дужности.

"Иако бисмо више волели да они у потпуности обављају дужности чланова краљевске породице, поштујемо и разумемо њихову жељу да имају независнији живот као породица", поручила је краљица и додала да Хари и Меган остају цењени чланови њене породице.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести