Краљевска породица присуствовала божићној миси у Сандрингему

ЛОНДОН: Британски принц Ендрју избегао је данас да се појави на главној божићној служби у цркви Свете Марије Магдалене, у близини краљичиног поседа у Сандрингему, али је присуствовао ранијој јутарњој служби која је одржана у 9.00 часова.
Фонет/АП/Краљевска породица Велике Британије
Фото: Фонет/АП/Краљевска породица Велике Британије

Ендрју, други син краљице Елизабете Друге, од прошлог месеца избегава краљевске дужности због скандала око његовог пријатељства са осуђеним сексуалним преступником Џефријем Епстајном, пренео је Ројтерс.

Он је усликан када је заједно са братом, принцом Чарлсом, прошетао до цркве Свете Марије Магдалене на службу која је одржана у 9.00 часова, али се није се придружио осталим члановима породице на служби одржаној у 11.00 сати.

Британски медији извештавају да је Ендрју донео личну одлуку да пропусти главну службу и уместо тога остане код куће са својим оцем принцом Филипом.

Фото: Фонет/АП/Краљевска породица Велике Британије

Принц Филип (98) отпуштен је јуче из болнице у којој се, како је навела Бакингенска палата, налазио из мера предострожности.

Краљица Елизабета је, како су известили Скај њуз и други медији, ишла на обе службе.

Обучена у јарко црвену одевну комбинацију, краљица је стигла у аутомобилу у пратњи своје снахе Камиле, супруге принца Чарлса, на службу у 11.00 часова.

Старији син принца Чарлса, принц Вилијем, присуствовао је служби са супругом Кејт и двоје деце - принцом Џорџом и принцезом Шарлотом.

Када је служба завршена, њих четворо су се зауставили да би разговарали са људима који су се окупили у близини цркве.

Џорџ (6) и Шарлота (4), који су присуствовали служби по први пут, добили су поклоне од окупљених.

Вилијемов млађи брат, принц Хери, проводи Божић у Канади са супругом Меган и бебом Арчијем.

EUR/RSD 117.5800
Најновије вести