Краљица доноси одлуку о принцу Харију до чаја у пет

ЛОНДОН: Краљица Елизабета (93) позвала је свог унука принца Харија данас у 14 сати на "кризни састанак", како би разговарали о будућим аранжманима за њега и његову супругу Меган, након изненадне најаве пара да желе да се повуку из краљевских дужности.
megan markl princ hari
Фото: Tanjug (AP Photo/Frank Augstein)

Харијев отац принц Чарлс, наследник престола и Харијев старији брат принц Вилијам присуствоваће састанку, који ће се одржати на краљичином имању Сандрингам у Норфолку, на истоку Енглеске.

Меган, бивша америцка ТВ глумица, придружиће се телефоном из Канаде, где је са сином Арчијем, преноси Дејли мејл.

Састанак ће, како се оцењује, бити први пут да се старији чланови краљевске породице лично састану да разговарају новонасталим околностима и покушају да смисле нови аранжман за пар, а ту ће бити још помоћници и приватни секретари чланова краљевске породице.

Време састанка није потпуно познато, али се наводи да ће највероватније почети после ручка у 14 сати - тако да ће породица имати времена за одлуку до 17 сати кад краљица пије свој чај.

Мало је вероватно да ће краљица пару укинути титуле као принцези Дајани, јер је Хари рођен са њом, а Меган је примила титулу војвоткиње од Сасекса путем брака.

Краљевски фотограф Артур Едвардс сматра да ће краљица принцу Харију изнети "понуду коју не може да одбије, па ће војвода остати у Великој Британији", пренси Дејли мејл.

"Она ће данас разговарати са њим и рећи му да је старији члан породице - а знате да је она особа коју Хари неће моћ да одбије", рекао је краљевски фотограф.

Говорећи о раздору између два принца Едвардс, који Вилијема и Харија познаје још од малих ногу, наводи да су браћа била блиска и да се много воле, тако да ће краљица вероватно средити евентуални проблем међу њима.

Он је одбацио спекулације да ће Хари у Холивуду дати интервју у којем ће критиковати породицу.

Војвода и војвоткиња од Сасекса, у среду су изненадили остатак краљевске породице, објавивши да желе "нови радни модел" који ће им омогућити да проведу више времена у Северној Америци и да буду финансијски независни.

Хари и Меган, који су написали дубоко верују у улогу монархије и да је њихова подршка краљици "непоколебљива", желе и да наставе са својим краљевским дужностима.

Како се наводи, могли би се добровољно одрећи своје титуле "краљевско височанство" и задржати куртоазне титуле војводе и војвоткиње.

Хари и Меган су се одрекли својих прихода од новца пореских обвезника, за који кажу да је пет одсто њихових средстава, док чак 95 одсто њиховог годишњег прихода долази од приватног имања принца од Велса - Чарлса.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести