Меланија Трамп се нагодила са словеначким таблоидом

ЉУБЉАНА: Прва дама САД Меланија Трамп је с издавачем словеначког таблоида којег је тужила, постигла вансудску нагодбу након што се он извинио због клевете, потврдила је њена адвокатица из Љубљане.
melanija tramp
Фото: Epa (Andrew Harrer)

Наташа Пирц Мусар, која у Словенији заступа правне интересе Меланије Трамп, рекла је да су прва дама САД и кућа "Дело" као издавач постигли вансудску нагодбу у вези са лажним написом објављеног у ревији "Сузи", преноси Хина.

Пирц Мусар није навела детаље споразума, али је истакла да је "овако закључен предмет доказ да госпођа Трамп ни убудуће неће дозвољавати увреде и лажи на свој рачун, него ће на њих увек реаговати како би заштитила своја права и интересе".
 Тужба је била поднета због неистинитих навода које су повредиле достојанство, углед и добро име Меланије Трамп, навела је адвокатица.

Словеначки женски магазин "Сузи" извинио се у петак првој дами САД Меланији Трамп, рођеној у Словенији, због чланка који је указивао да је актуелна супруга америчког председника Доналда Трампа поред бављења манекенством радила и у "елитној ескорт" служби.

Магазин је тај текст објавио у августу 2016. године.

Уредништво је сада објавило да је чланак "схваћен тако као да је Меланија била пословна пратња" за шта нема доказа.
"Немамо доказа за то. Због тога се извињавамо. Нисмо имали никакву намеру да повредимо и увредимо госпођу Трамп", пише у саопштењу магазина.

EUR/RSD 117.0759
Најновије вести