Насловна страна италијанског Вога у белој боји

БЕОГРАД: Нови број италијанског Вога излази 10. априла, а уредништво је решило да, у складу са околностима и пандемијом корона вируса, објави симболичну насловну страну само у белој боји.
vog
Фото: Instagram

Уместо манекенки и славних лепотица, које углавном красе насловну страну Вога, овог пута насловна страна је потпуно празна, бела и на њој је написано само "Vogue" и датум изласка. 

"Одлука да први пут у нашој историји штампамо потпуно белу насловну страну није донета јер нам недостаје слика - управо супротно. Одабрали смо је јер бела боја симболише бројне ствари у исто време", поручио је уреднички колегијум Вога. 

Они су образложили зашто су се одлучили баш за белу боју. 

"Бело је пре свега поштовање. Бело је ново рођење, светлост након таме, збир свих боја. Бела је боја униформе коју носе они који су свој живот ставили на прву линију како би спасили наше. Представља простор и време за размишљање, као и за ћутање. Бело је за оне који ово празно време и простор испуњавају идејама, размишљањима, причама, стиховима, музиком и бригом за друге. И изнад свега, бело није предаја, већ празан лист који чека да буде исписан, насловна страница нове приче која управо треба да отпочне", истиче уредништво Вога.

Фото: Instagram
EUR/RSD 117.5804
Најновије вести