ОкоТВоко: Град без људи

Северина је приведена на Новом Београду јер је возила аутомобил у време забране полицијског часа. И одмах је без нагодбе платила казну.
Aleksandar Filipović foto: Dnevnik.rs
Фото: Александар Филиповић фото: Дневник.рс

Популарна певачица је заборавила да није у Загребу где таквих мера нема и остварила су јој се пророчке речи њене песме да је видела град без људи. Како је кренуло видеће она и „снијег у мају”. Лепа Брена је пустила сузу у јутарњем програму јер је видела kако по балконима у Италији масовно певају  њену песму „Коловођо”. Уопште не знам тајну те песме јер се она певала и на чувеноm концерту у загребачкој Арени. Очигледно је довољно весела песма да подигне расположење у временима депресије. Брена је међу првима кренула са успешним наступима на друштвеним мрежама јер је преко модерне технологије успела да окупи свој бенд и пратеће вокале са свих страна. Аца Лукас се одлучио да направи свирку на свом балкону уз пратњу свог бенда али ту је одмах настала полемика откуд Лукасу дозвола да пева са бендом док други импровизују у кућни условима. Познат по томе да је без длаке на језику Лукас је шкорпионски одговорио својим опоментима. А онда је настао рат на релацији Лукас - Зоран Кесић и Иван Ивановић и претње тужбама. Потом је најављен наступ Жељка Јоксимовића и ту је одмах настављена галама на друштвеним мрежама зашто се пева док се умире. Али и код Јоксе је ствар идеолошка ко пева и ко не пева.

Мени ће за целу ову пандемију остати фасцинантан снимак Андреа Бочелија како сам наступа на уклето празним улицама испред катедрале и то је био најбољи одговор како се морао обележити овај тужни Ускрс. Читав пренос овог концерта био је видео и телевизијски спектакл са много туге. И док Индира, бивша певачице Колоније, сјајно вежба у својој теретани са супругом, у праву је Јелена Розга која каже да је све попут њене песме „Дани су без броја, идеје и боја”.

Биљана Србљановић и Ђорђе Давид су храбро проговорили о својој болести пред камерама. Али овде се то не цени. Одмах се јаве дежурни хејтери који у свему виде шмире или теорију завере. Нико никоме ништа не верује. И колико год изгледа бизарно, највише је профитирао Бака Прасе. Прво је направио маске са својим логом и зарадио 151.000 динара. Јурећи својим порешеом прекршио је полицијски час и у 17 часова и 05 минута је био приведен, да би га одвели до Дома здравља где му је измерна температура 37,5. Након свега Богдан Илић се обратио својим пратиоцима и рекао како су читаву ствар таблоидни медији надували. И сео је за клавир и одсвирао песму Анастасије Ражнатовић „Ране”. Занимљив је и податак да је његов отац, познати свештаник Ненад Илић, који има још троје деце али ниједно по карактеру и по бизнис способностима није равно Баки Прасету. Јако су занимљиви њихови заједнички клипови на Јутјубу где отац Ненад гостује код сина Богдана. Радо сам гледао овог свештеника код Марине Рајевић Савић на БК телевизији у емисији „Док анђели спавају”. И не чуди ме његова изјава за један домаћи недељник: „Мој син, Бака Прасе, ће више учинити за Србију него ја”. Колико год да делује та изјава апсурдна она је у суштини тачна. Бака Прасе је симбол једне нове Србије која се тектонски мења. У том смислу је занимљива и појава ДЈ Жекса. Жељко Митровић заслужује целу једну колумну пошто је све време ванредног стања имао свој ријалти па ћу га за сада само назвати Алан Чумак ћириличне короне јер његови екперименти заслужују анализу барем на две шлајфне текста. За то време код Миломира Марића, др Бранислав Несторовић је рекао да су га прозвали стенд-ап коРОНичар. Код нас је све наглавачке - стенд-ап комичари, новинари и власници медија се баве медицином, а поједини лекари се труде да буду духовити.

Миле Кекин је за своје „Хладно пиво” написао одличну песму „И ово ће проћи” мислећи на корону, али шта ћемо с економским и психичким последицама пандемије. Догађаји иду брзином светлости, а рокови за закључења броја све краћи. Стиже Први мај, Ђурдевдан и снег у мају, па да вам саопштим има ли нам спаса. Свима који преживе све наше будалаштине требаће добар психијатар или психотерапеут. Рече ми неко у једном мејлу да смо уникатна земља - ја бих рекао овако нешто не постоји на свету.

Александар Филиповић

Nenad Adamov
26.04.2020 • 15:29
Odličan tekst.
EUR/RSD 117.5702
Најновије вести