Породица Трамп сели се из Њујорка у Флориду

Нова адреса породице Трамп биће Палм Бич на Флориди, односно Трампов голф клуб Маралаго. Рођеном Њујорчанину доста је Њујорка у којем га „третирају веома лоше“, објавио је на Твитеру, преноси Радио телевизија Србије.
t
Фото: EPA/EFE MICHAEL REYNOLDS

„Намеравам да останем у Белој кући још пет година, али после тога ће мени и мојој породици Палм Бич бити стална адреса", написао је Трамп касно синоћ на Твитеру.

У серији твитова објаснио је да обожава Њујорк и људе који тамо живе, али да га упркос томе што плаћа милионе долара кроз порезе, у том граду локални политичари веома лоше третирају.

Мало ко је третиран горе од мене“, пожалио се Трамп додајући да му је одлука о пресељењу мрска, али да је најбоља за све.

„Увек ћу ту бити за Њујорк и сјајне Њујорчане. Град ће увек имати посебно место у мом срцу“, поручио је.

Ен-Би-Си њуз известио је да одлука и није толико неочекивана јер је Трамп за безмало три године откако живи у Белој кући само двадесет дана провео у Трамп кули у Њујорку, а чак 99 дана у свом голф клубу на Флориди.

Трамп ће имати још једно боравиште у Бедминстеру у Њу Џерзију, где такође има голф клуб.

Њујорк тајмс извештава да су Меланија и Доналд Трамп пријаву боравка на Флориди поднели још у септембру.

Пресељење би могло да им донесе и мањи порез будући да Флорида не опорезује наследство и неке приходе.

Гувернер државе Њујорк, Ендру Куомо, син чувеног градоначелника Њујорка и један од лидера Демократске странке, кратко је поручио на Твитеру: „Решисмо га се! Није се баш наплаћао пореза овде, ионако. Флоридо, ето вам га.“

EUR/RSD 117.5944
Најновије вести