Светски милијардери богатији за 1,9 билиона долара у 2020.

ЊУЈОРК: Светски милијардери постали су ове године богатији за 1,9 билиона долара, према најновијим проценама америчког часописа Форбс.
Forbs/EPA/Fernando Villar
Фото: EPA/Fernando Villar

Њихово укупно богатство достигло је до 11. децембра 2020. године 11,4 билиона долара, што премашује за 20 процената прошлогодишњи износ од 9,5 билиона долара, наводи Форбс у извештају објављеном синоћ.

У погледу кумулативног раста богатства, кинески милијардери су на врху Форбсове листе. Њихово укупно богатство се повећало 2020. године за 50 милијарди долара на два билиона долара, преноси агенција Тас с.

Најбогатији људи у САД заузимају друго место, при чему је њихово богатство ове године увећано за 650 милиона долара, достижући такође укупан износ од два билиона долара.

Одлазећа година је била најповољнија за Илона Маска, шефа компанија "Тесла" и СпејсИкс, који је за годину дана зарадио 110 милијарди долара. Са богатством од 137 милијарди долара, овај предузетник је заузео треће место на Форбесовој листи најбогатијих појединаца света.

Француски милијардери су увећали свој капитал за 95 милијарди долара током ове године на 500 милијарди долара, што их је позиционирало на треће место по кумулативном расту богатства, иза Кинеза и Американаца.

Конкретно, Бернар Арно, главни извршни директор француске групе Луј Витон Мое Хенеси (ЛВМХ) постао је богатији за 35 милијарди долара, при чему се његово укупно богатство процењује на око 148 милијарди долара, а наследница компаније Л`Ореал, Франсоаз Бетанкур-Мејерс, зарадила је 14 милијарди долара и располаже имовином вредном укупно 74 милијарде долара.

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести