ВЕЛИКА ПРЕТПРЕМИЈЕРА на „САРАЈЕВО ФИЛМ ФЕСТИВАЛУ”: СУДБИНЕ ликова „АЗБУКЕ НАШЕГ ЖИВОТА” у другој сезони ВИСЕ О КОНЦУ!

После великог успеха прве сезоне телевизијске серије „Азбука нашег живота”, креаторке и редитељке Јелене Бајић Јочић, која је реализована у сарадњи продукцијске куће „Contrast Studios” и „Телекома Србија”, овај популарни ТВ пројекат добија нових једанаест епизода које ћемо гледати ове јесени.
Azbuka našeg života
Фото: Contrast Studios

Уочи велике претпремијере која ће се 16. августа одржати на Сарајево Филм Фестивалу у оквиру специјалног програма „Претпремијере серија” стигао је и први званични трејлер нове сезоне као најава онога што гледаоце чека у наставку животних изазова Весне, Уроша, и њима блиских и драгих људи.

 

Првих десет епизода „Азбуке” рађено је по мотивима књига „Мушка азбука” и „Азбука мог живота”, Мирјане Бобић Мојсиловић. Нове епизоде серије излазе из оквира књига. Ликови настављају своје животе даље, судбински точак се котрља у новим непознатим смеровима. Ипак, у једном сегменту приче, Мирјанино штиво, роман „Твој анђео чувар”, остаје инспирација.

Фото: Contrast Studios

У другој сезони, у животе главних ликова враћамо се неколико месеци касније. Средиште приче и даље заузимају Весна и Урош Поповић. Њихови путеви наизглед се разилазе. Док Урош са Аном гради нови живот, Весна наставља сама и доноси одлуку да се посвети себи и свом послу, проналазећи радост и своју сврху у томе. Изненада, и једно и друго се суочавају са околностима које ће трајно уздрмати овај новонастали животни баланс. Упоредо са њиховим, плете се и низ паралелних прича и епизода које ће гледаоцима донети све што је својствено овој модерној бајци – животне тренутке пуне искрене емоције, уз преплитање питког, интелигентног хумора и тешких драмских момената.

Фото: Contrast Studios

Оно што ће публику ипак изненадити јесу тренуци заплета у виду напетог трилера, у којима ће судбине ликова висити о концу. Кроз динамичну радњу и препознатљиву voice-over нарацију која обогаћује драму личним доживљајима ликова, нове епизоде серије „Азбука нашег живота” доносе нам наставак искрене животне приче једне урбане београдске породице у покушајима да изнова нађу мир и спокој, као и одговор на вечито питање шта је заправо потребно за срећу и која доза љубави је неопходна да бисмо се осетили вољеним.

Прву сезону „Азбуке” изнела je пажљиво бирана глумачка екипа у којој смо гледали многа позната лица, али и открили нека потпуно нова. Уживали смо у глумачким бравурама Александре Јанковић и Јадрана Малковича, затим Небојше Миловановића, Исидоре Симијоновић, Анђелке Прпић. Ту су били и Радош Бајић, Анастасиа Мандић, Недељко Бајић, Миона Марковић, Јована Стипић, Тихомир Станић, Катарина Гојковић, Милена Павловић, Ђорђе Мишина, Ива Штрљић и други. Њима ће се у наставку приче придружити звучна имена домаће глумачке сцене, као што је популарни глумац Радивоје Раша Буквић, кога ћемо гледати у главној мушкој улози друге сезоне. Упечатљиве роле одиграће и Александар Срећковић, Милан Калинић, Славиша Чуровић, Небојша Кундачина, Милена Предић, Вања Ејдус, Јелена Мур, Владан Дујовић, као и америчка глумица српског порекла Ана Alexander.

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести