Амита Суман, Наја у „Предстражи“: Ово је горко-слатка улога

Британска глумица Амита Суман је Наја, краљичина собарица и блиска особа, али и шпијун Прајм ордер реда и тајни слуга амбасадора Дреда у серији „Предстража” која је у новој сезони комплетно снимана и монтирана у Србији, у Београду.
amita suman
Фото: Promo

Амита, ексклузивно за Дневников ТВ магазин, говори како је наследити улогу од колегинице Медалион Рахими, која је Нају играла у првој сезони, и уклопити се у већ добро уиграну екипу.

Како сте добили улогу Наје?

Заправо мој лик се појављивао у првој сезони, али глумица је отишла, тако да ми је драго што је изгледала као ја! Отишла сам на аудицију, прошло је доста времена након тога, тако да сам на неки начин заборавила на то, мислећи: „Штета је што нисам добила ту улогу” и онда сам позвана.

И успели сте да поновите први лик?

Знате, покушала сам да копирам први лик колико год је то било могуће. Тако да сам имала супер, супер дугу косу пре него што сам почела, па сам провела два сата покушавајући да уковрџам косу јер је Наја такође имала коврџаву косу. А када сам стигла на аудицију, урадили смо пробу, било је сјајно, а онда су ме питали: „Да ли можемо брзо да сликамо твоју косу?“ Рекла сам: „Да, молим вас, јер сам напорно радила на њој! ” Дакле, неко време ми се нису јављали а када су позвали рекли су: „Имаш улогу”. Била сам тако срећна јер сам пре тога радила серију „Доктор Ху”, па уз цео сај-фај свет, дошло је и ово: фантазија.

Да ли је за вас ово више драма или сајај?

Дефинитивно сај-фај и фантазија. Тако да сам била врло срећна, јер нисам мислила да је то прилика коју ћу често добијати. То је америчка ТВ серија и требало би да још мало порадим на мом америчком акценту, будући да сам из Енглеске, али ово је била замена и рекла сам: „Да! Управо сам напустила школу драме, могу да радим замене! Фантастично”.

Да ли је то била индијска епизода серије Доктор Ху у којој сте се појавили?

Да, била је то епизода „Demons of the Punjab ”. Стварно је била велика част што сам била део тога. Било је тако невероватно. Невероватан тим и ја сам заиста почаствована што сам део историјске епизоде.

Да ли је тешко ући у улогу коју је неко други већ играо?

И јесте и није, зато што имате неку идеју о томе каква је она из онога што је Наја показала у првој сезони. Али имајући у виду да је имала прилично малу улогу, имала сам много слободе, много избора, и пуно играња, тако да је то било дивно и мислим да је дефинитивно помогло. Тако сам срећна што је отишла прва глумица. Шалим се (осмех).

Претпостављам да да се сада трудите да дате своју верзију лика?

Апсолутно, она у овој сезони, по мом мишљењу, има једну од најзанимљивијих прича. Једва чекам да сви сазнају. Дакле, у том смислу, то је само поседовање и проналажење њених карактеристика. До сада је ово искуство било невероватно.

Како је протекло прикључивање тиму који је ту од прве сезоне?

У почетку сам била врло нервозна јер су се сви већ познавали, али када сам дошла овде првог дана, упознала сам се са свима, што је било невероватно. Атмосфера овде је предивна. Екипа је сва српска и толико је забавна, тако су отворени и тако живахни. А глумци - Џес, Имоџен, Џејк - они су баш дивни људи. Заправо, много сам научила од њих - од гледања и посматрања свега што се догађа.

Како се осећате због Најине подељене оданости?

Хтела сам да кажем да је то горко-слатко, али није слатко, потпуно је огорчено. Дакле, она је била званични шпијун Прајм ордера, који је - што очигледно већ знамо - зао и у првој сезони откривамо да је она шпијун и да је издајица која ради за Дреда. Али мислим да ће публика схватити да је она у тешкој позицији где је окружују Гвин, Џанзо, Тобин - сви ликови у утврђењу - и мислим да је она храњена овом идејом од стране Дреда да су ови људи лоши. Дакле, она је шпијун који мисли да су то лоши људи, али схвата да они то заиста нису и да је веома компликовано. Врло ми је жао због ње, али мислим да је она веома јака особа која и даље наставља свој пут.

Шта желите свом лику?

Мислим, уколико бих била Наја, дефинитивно бих имала неке моћи и преузела свет ... шалим се! Мислим, за Нају, њена жеља је само да буде слободна, тако да она може показати своју добру страну и да уме да буде љубазна и слатка особа. Претпостављам да ће показати и своју сексуалну страну, коју некако скрива. Мислим да она само тражи слободу у свему томе и жели да се врати њена породица, коју је заробио Дред.

С. Милановић

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести