Балон ожалошћене ћерке путовао од Енглеске до Пољске

БИРМИНГЕМ: Никола Боулер пустила је хелијумски балон у ваздух изнад Бирмигема, у Великој Британији, да би обележила годишњицу смрти њеног оца, а балон је, потпуно неочекивано, прешао чак 1.700 километара.
e
Фото: pixabay.com

Пошто је прелазио изнад мора и копна, балон је доспео у Пољску, где га је у селу Тросков, на североистоку земље, у близини свог дома пронашао земљорадник Радослав Гач, преноси АП.

"Понекада погледам у небо и ''разговарам'' са својим татом. Тако сам умислила да ће и балон одлетети до њега. Мој тата није много путовао, а овај балон, који је прилично далеко летео, значио би му пуно. Смејао би се овоме, сигурно", каже Никола Боулер.

Боулер и њен супруг су 2. септембра пустили више мањих, хелијумских балона у ваздух с једним посебним, звездастим балоном, на којем пише "Заувек отишао, али никада заборављени тата / Дерек, 26. април 1950 - 2. септембар 2018." Са друге стране балона уз свој број телефона оставила је и поруку: "Молим вас, напишите ми докле је путовање мог тате стигло. Никола."

"Осећао сам се помало тужно и помало срећно што се ћерка сећа свог оца, и на годишњицу његове смрти ради нешто овакво", изјавио је Гач. Никола је додала да је број мобилног телефона са којег је добила поруку морала да пронађе на Гуглу и да је закључила да је Гач, заиста, из Пољске.

"Помислила сам да се неко шали са мном", истакла је Никола и додала да није могла да верује да балон може толико далеко да одлети

EUR/RSD 117.5725
Најновије вести