БИЋУ НАЈБОЉА! ЗЕЈНА спремна за „ПЕСМУ ЗА ЕВРОВИЗИЈУ”, а сада нам открива и СНАЖНУ ПОРУKУ коју носи њена песма коју је НАПИСАО ЂУЛЕ ВАН ГОГ

Музички фестивал „Песма за Евровизију” ове године биће одржан од 27. фебруара до 2. марта, а једна од учесница је и певачица Зејна Муркић, која ће се за титулу српског представника на Евровизији трећу годину заредом надметати и то песмом „Најбоља”.
1
Фото: Алина Романенко и РТС / Монтажа

Њена песма, коју ћемо заједно са осталим кандидатима на званичном Јутјуб каналу РТС-а чути 25. јануара, наменски је рађена баш за овај фестивал. Текст је за Зејну написао Звонимир Ђукић Ђуле из групе групе Ван Гог, док музику потписује Марко Дрежњак, који је радио и аранжман заједно са Војом Аралицом. 

– Песма је веома брза, енергична и живља чак и од „Румбе”. Биће најбоља! Моји аутори су и желели да се песма тако зове јер рефрен тако креће, тако да када чујете песму биће вам то чудно, а у исто време и занимљиво – каже за „Дневник” Зејна и додаје да су њени аутори желели да песма носи тако јак назив.

Фото: Алина Романенко

Kако објашњава, песма је веома необична, па верује да ће и прве реакције фанова бити такве

Песма јесте веома чудна, али желим да пошаљем поруку да ја као жена говорим да сам најбоља, без обзира на материјално, физичко и на било који аспект живота, већ да је свако најбоља особа за себе и да, ако хоћеш да освојиш женску особу, не треба ти да се доказујеш богатством већ да покажеш љубав и пажњу, открива Зејна за „Дневник”, објашњавајући нам да ће свима бити јасна порука њене песме када је буду чули.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zejna (@zejnaofficial)

И овога пута донеће на сцену енергичан наступ, којим жели да, како каже, покаже снагу жене, музике и љубави. Зејна жели да, уз песму, и самим наступом ојача све жене и да нам инспирацију да будемо слободни у стварању и у музици.

Ово ће, иначе, бити њен трећи наступ на овом такмичењу. Зејна је први пут у националном избору за представника на Евровизији била још 2022. када се такмичила емотивном баладом „Нема те”, а прошле године је уз енергичну „Румбу” на сцену донела страст и енергију и била озбиљан кандидат за победу.

Иако јој је победа измакла прошле године, Зејна и њена многобројна екипа се труде да уз песму „Најбоља” приреде и победнички наступ овог пута.

– Kако год се то на крају завршило, што није до нас, ми ћемо показати и дати најбоље од себе што можемо. Надам се да ћемо опет бити фаворити. Све остало је до среће и околности, Од нас можете очекивати само најбоље – искрено нам каже Зејна и додаје је учешће на Евровизији за њу била жељу од детињства. – То је једно велико музичко достингуће. Одувек сам желела да будем представница своје земље, јер мислим да оно како ја чујем и видим музику је заиста једна слобода и инспирација како музика треба да звучи и да се ствара. Ја имам тачну визију тога како бих представила своју земљу. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zejna (@zejnaofficial)

 

Поред Зејне, на националном избору за представника на Евровизији ове године учествује још 27 такмичара. Подсетимо, „Песма за Евровизију” биће одржана кроз три вечери - два полуфинала на програму Радио-телевизије Србије биће 27. односно 29. фебруара, док је велико финале заказано за 2. март. У оба полуфинала наступиће по 14 такмичара, а најбољих осам из обе вечери пласираће се у финиш националног такмичара за одабир представника на Евровизији.

Занимљиво је да ће осим гледалаца РТС-а, који ће такмичење моћи да прате на програмима РТС-а и путем РТС Планете, „Песму за Евровизију“ моћи да прате и гледаоци широм Европе и света путем званичног Јутјуб канала Песме Евровизије, који има више од 5,62 милиона пратилаца. Иначе, Евровизија ће ове године бити организована у Малмеу, након што је шведска представница Лорин прошле године у Ливерпулу однела победу.

Владимир Бијелић

 

EUR/RSD 117.0759
Најновије вести