У СУСРЕТ ЕВРОВИЗИЈИ 2024 РТС изабрао 28 ПЕСАМА за такмичење  "Песма за Евровизију 2024“

БЕОГРАД: Радио-телевизија Србије (РТС) саопштила је данас да је селекциона комисија одабрала 28 композиција за такмичење "Песма за Евровизију 2024“ на коме ће бити изабран представник Србије на "Песми Евровизије“ у Малмеу у мају следеће године.
б
Фото: Youtube Prinscreen / Evrovision Song Contest

"И следеће године биће одржана два полуфинала, 27. и 29. фебруара, у којима ће наступити по 14 такмичара, а по најбољих осам пласираће се у финале које ће се одржати 2. марта"; саопштио је РТС.

Међу одабраним песмама су "Јутра без тебе" Немање Радошевића, аутора Саше Милошевића Марета, "Но но но" дуа Бојана x Давид, на музику Бориса Суботића, који је коаутор текста са Виолетом Михајловском, и "Дно" Марка Мандића, који је коаутор музике и текста са Немањом Филиповићем.

РТС је саопштио да на "Песму за Евровизију 2024" иду "Због тебе живим" Душана Куртића, који је њен коаутор са Иваном Куртићем, песма "Моје твоје" Милана Бујаковића на музику Петра Пупића и текст Лионела Ломбарда и Маје Сар, као и "Немогућа мисија" Хидрогена и "Тајни зачин" Кат Досе, на музику Слободана Вељковића, и на текст који је писао са Бојаном Вунтуришевић.

Фото: Youtube Prinscreen / Evrovision Song Contest

Филари долази са песмом "Ко је та жена?", на музику Николе Кирћанског Кеија и текст Андријана Кадовића Ајзија, М.ИРА са "Перцепцијом", за коју је музику на свој текст писала Мира Малетковић са Лазаром Белићем, као и Саша Бáша и Виртуал ритуал и "Електрољубав" на Башин текст и његову музику са Петром Милошевићем и Алексом Станковићем.

На "Песму за Евровизију 2024" иду Христина Вуковић са својом песмом "Бедем", Кабала са "Вавилоном" на музику Бориса Крстајића и његов текст са Јаном Ранчић, затим ауторски Мартина Врбос са "Да ме волиш", и Бресквица којој су "Орлово гнездо" писали композитори Хени  и Јхинсен, и стихописац Реља Торино.

У конкуренцији су и Ивана Владовић са "Јака" аутора Милана Станковића, Лена Ковачевић са "Зови ме Лена", где су писци музике музике Роберт Билбилов и Дарко Димитров, који је радио и текст са Владимиром Даниловићем, као и Кени није мртав и "Дијаманти" на текст Матеје Ђокића, који је писао и музику са Матијом Пешићем и Савом Томићем.

Фото: Youtube Prinscreen / Evrovision Song Contest

Поред Зејне и "Најбоља", на музику Марка Дрежњака и текст Звонимира Ђукића, прошлогодишња представница Србије на "Песми Евровизије" Ана Ђурић Констракта се враћа са песмом "Ново, боље", на сопствени текст и музику коју је писала са Милованом Бошковићем и Јованом Антићем.

"Дом" је песма Иве Лоренс, којој је музику помогао А.Н.Д.Р., Зорја има "Лик у огледалу", чију је музику писала са Лазаром Пајићем, а музику Владаном Максимовићем, Јанкс  доводи "Коло", где је текст потписао и Микос Микели, док Теодора Влаховић Чаи пева "Сама" на музику коју је писала са Реп Горилом и текст где им се придружује Александар Илић.

Дурлански доноси "Музику" на музику Реп гориле, који је и аутор текста са Александром Илићем и Душаном Анисимовим, Надија стиже са "Сударима" на текст Нађе Терзић, и музику коју је радила са Костом Пантелићем и  Николом Денчићем.

Џорџи пева "Луна парк" на музику Славка Миловановића и текст Павла Суботића, за "Дуга је ноћ" Филип Балош је писао музику и текст са Иваном Лукић Јименик, а Теја Дора стиже са "Рамондом", за коју је Теодора Павловска писала музику са Луком Јовановићем, а текст са Андријаном Кадовићем Ајзијем.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести