Дизниленд у Паризу поново затворен због пандемије

ЛОС АНЂЕЛЕС: Дизниленд у Паризу ће од вечерас бити поново затворен како би се сузбило ширење корона вируса, док се Француска приближава новим мерама карантина које ће 30. новембра ступити на снагу по други пут од почетка пандемије.
d
Фото: pixabay.com

Ројтерс преноси да ће тематски паркови компаније "Дизни" у Хонгконгу, Шангају, Токију и Флориди остати отворени, уз ограничење броја посетилаца и друге мере које имају за циљ да спрече ширење вируса. Дизниленд у Паризу је због пандемије први пут затворен у марту, а поново је отворен у јулу.

Почев од петка, у Француској ће поново бити уведене мере карантина на националном нивоу у покушају да се обузда епидемија ковид-19, а планирано је да остану на снази до 1. децембра.

Мере предвиђају забрану изласка из домова, осим у случајевима куповине основних производа, медицинске помоћи или вежбања до сат времена дневно, а грађанима ће и даље бити дозвољено да иду на посао, уколико послодавци сматрају да је немогуће да раде од куће. За разлику од каратина у марту, већина школа остаће отворена.

Француски председник Емануел Макрон је рекао да ће, уколико се за две недеље побољша здравствена ситуација, влада размотрити могућност да се поново отворе неке радње које не продају робу од основног значаја.

Он је додао да ће мере бити ублажене када број случајева корона вирусом на дневном нивоу падне на око 5.000 дневно са тренутних 40.000.

EUR/RSD 117.5638
Најновије вести