ДРАГАНА МИЋАЛОВИЋ, ГЛУМИЦА  Жене из Србије су храбре

Она је таленат за глуму наследила од оца Драгана и сестре Слободе, али славу није стекла на њихов рачун.
 Dragana Mićalović, glumica Foto: F. Bakić
Фото: Драгана Мићаловић, глумица Фото: Ф. Бакић 

Глумицу Драгану Мићаловић уистину краси таленат, али и неизмерна лепота и љупкост, по којој је карактеристична. Ипак, многи су јој спочитавали сваку улогу и успех уверењем да је успела захваљујући сестри Слободи Мићаловић, не дајући јој шансу да се покаже у правом светлу, онако како најбоље уме - без задршке и свом снагом! Преданим радом успела је да се отргне сестрине сенке и афирмише као уметница. Упоредо са студијама на Факултету за медије и културу започела је и глумачку каријеру, па је публика на ТВ екранима Гагу упознала 2010. у серији „Приђи ближе”, а онда и у серији „Непобедиво срце”, „Звездара”, „Истине и лажи” и другим серијским, али и филмским остварењима. Додуше и данас је сви знамо највише по улози Касије у популарној серији „Синђелићи”. Пошто је посебно заљубљена у позориште, у ком је практично и одрасла уз оца глумца, Драгану све чешће можемо да гледамо у озбиљним позоришним комадима и жанровима на даскама које живот значе. Како је једном приликом рекла, тешко објашњиво, али мирис позоришта ју је највише и привукао глумачкој професији.

Осим талента за глуму ова девојка са Југа је позната и по добром стилу облачења, па не чуди што смо је срели баш на модном догађају у Новом Саду. Глумица је присуствовала ревији модних брендова која је у оквиру 13. Serbia Fashion Week-а одржана прошле недеље у тржном центру „Променада”. Како нам је признала у кратком разговору, за потребе овог догађаја сама је бирала комбинацију, а како воли да спаја неспојиво, те вечери видели смо је у елегантној хаљини, бајкеркама и спортској јакни.

Ја сам својој сестри Слободи помагала неколико пута у стилизовању. Она мене често зове да дођем код ње и да јој припремим неке комбинације. Волим ја то да радим.

– Волим помоћ стилиста, тачније, људи којима верујем и чији стил и начин одевања ценим. Нисам неко ко је сто одсто сигуран у соптвени одабир комбинација па често волим да чујем и мишљење других људи. Увек на крају одаберем оно у чему се ја најбоље осећам – рекла је глумица Драгана Мићаловић, додајући да воли да носи широку гардеробу и равну обућу, те да штикле не носи. – Не умем да ходам на штиклама па је боље да сам сигурна на земљи (смех). Обожавам модне догађаје и жао ми је што због посла имам мало прилике и времена да присуствујем њима, али срећна сам што сам по први пут на Serbia Fashion Week-у.

Кроз смех нам је признала и да често воли да се нађе у улози манекенке на модној писти, јер воли моду. Додуше, додаје, пошто би јој било досадно да само прошета у одређеним комбинацијама вероватно се то не би допало кореографима. Како каже, раније је радила неколико ревија за „Конверс” и неке домаће дизајнере.

Фото: Драгана Мићаловић на Serbia Fashion Week-у Фото: С. Алексић  

– Понела бих нешто са вечерашњих ревија кући, има доста неких детаља који су ми се допали, с тим што ја увек волим да комбинацијама дам неки свој печат, да то није нешто уобичајено – објаснила је Драгана додајући да највише воли да купује у Србији, иако се због недостатка одређених брендова често деси да у граду види неколико девојака у истим одевним комбинацијама.

– Kад год дођем у Нови Сад дивим се Новосађанкама, оне су прелепе жене. Мој први коментар је вечерас био да први пут видим толико згодних и лепих манекенки на једној ревији, то су жене које имају и грађу и лепоту, а морам признати да је свака од њих имала врло одлучан и чврст став и ход. И Београђанке су лепе. Генерално, ми жене из Србије јесмо такве, са ставом, чврсте и храбре – закључила је млада глумица и признала да се диви послу стилиста, јер, како је рекла, они раде са много различитих личности којима морају да се прилагоде.

– Ја не верујем да бих то успела, јер нисам стилиста, али волела бих некада да се окушам и професионално у том послу – додала је Мићаловићева. – Ја сам, рецимо, својој сестри Слободи помагала неколико пута у стилизовању. Она мене често зове да дођем код ње и да јој припремим неке комбинације. Волим ја то да радим.


Поново студенткиња

Иако испрва није успела да се упише на Факултет драмских уметности у Београду, та жеља јој се ове године ипак остварила, па је данас срећан бруцош обележен модрицама од вежбања на часовима глуме. Како каже после десет година је одличила да поново оде на пријемни испит, али овога пута је успела.

– У класи сам професора Божидара Ђуровића, тако да сам сад бруцош и сваког дана сам на факултету од 8 до 18 часова, а ноћу снимам – рекла нам је кроз смех Драгана и додала да је њена сестра Слобода веома поносна на њу јер је успела. – Слобода ми је чак рекла да сматра да је то моја најбоља одлука до сада. Дефинитивно ми је тренутно само таква врста помоћи и подршке потребна.


 Драгана Мићаловић често наврати у Нови Сад, а највише воли, каже, Егзит, јер се ту увек најбоље проведе, али и има прилику да прикаже своју креативност у одевању, пошто је овај фестивал погодан за, како је рекла, њене „чудњикаве комбинације”. Осим тога, чест је гост војвођанских салаша, а воли и да обиђе манастире на Фрушкој гори.

Похвалила нам се да тренутно снима серију „Екипица”, која се емитује на Јутјуб каналу „Моцарт”, али и да ће се ускоро у бисокопима наћи и филм у којем тумачи један лик, али није желела да нам открива детаље тог пројекта. Осим тога, популарна серија „Синђелићи” ће након наставка који тренутно гледамо сваког радног дана од 21 час на Првој ТВ, добити још једну сезону, која ће почети да се снима с пролећа.

Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести