Гета наступио пред 15 хиљада људи у Њујорку

ЊУЈОРК: Давид Гета, француски хаус музичар, ди-џеј и најутицајнији светски музички продуцент, наступио је прошле недеље пред 15.000 људи у њујоршком Медисон Сквер Гардену, током полувремена НБА утакмице између Њујорк Никса и Атланта Хокса.
dejvid geta, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

У видеу који је веома брзо постао виралан на друштвеним мрежама, Гета је изводио своју нови сингл “Хеартбреак Антхем“, у чијем су настанку учествовали и шведски електро хаус дуо "Галантис" и британска поп група "Литл Микс".

Овај концерт јасан је показатељ брзине којом се Сједињене Америчке Државе отварају након строгих рестрикција током глобалне пандемије вируса ковид-19.

Чак 48 од 50 савезних држава, међу којима су Флорида, Тексас и Џорџија, значајно су ублажиле, а многе чак и укинуле рестрикције, а један од највећих градова Америке који се убрзано враћа у нормалу јесте управо Њујорк.

Овај догађај представља само још један у низу оних који се протеклих неколико месеци дешавају широм Америке.

Први спортски догађај без заштитних маски и физичке дистанце одигран је у Тексасу почетком априла, а реч је о мечу између Тексас Ренџерса и Торонто Блу Џејса, којем је присуствовало више од 38.000 људи.

Овај меч подстакао је отварање спортских догађаја, фестивала и концерата без икаквих рестрикција, међу којима најпосећенији броје преко 73.000 људи, а недељама након њиховог одржавања пораста броја новозаражених није било.

Давид Гета, добитник бројних награда, међу којима се издвајају чак два Гремија и два проглашења за најбољег светског ди-џеја, ове године биће главна атракција новосадског "Егзит" фестивала, који ће се одржати од 8. до 11. јула на Петроварадинској тврђави.

Поред Гете, своје наступе потврдила су и нека од највећих регионалних и светских имена музичке сцене, међу којима су и ди-џеј Снејк, Сабатон, Нина Кравиц, Тајга, Соломун, и многи други.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести