Мајке протестовале испред канцеларија Гугла због климе

ЛОНДОН: Десетине мајки са бебама и малом децом протестовале су данас испред канцеларија Гугла, упркос забрани одржавања климатског протеста.
e
Фото: Tanjug (Victoria Jones/PA via AP)

Мајке су рекле да су покренуле свој протест као одговор на извештај британског листа "Гардијан" прошле недеље, који је навео да је Гугл дао "значајан" допринос онима који негирају климатске промене у Вашингтону, упркос томе што је навео да подржава климатске акције, пренео је Ројтерс.

"То је само ужасна издаја свих родитеља, породица и деце која пате због климатске и еколошке кризе", изјавила је Лорна Гринвуд, једна од организатора протеста.

Гугл је саопштио у извештају "Гардијана" да су они готово сами међу компанијама које снажно доприносе организацијама, не слажући се са њима о климатској политици.

Према наводима Гринвудове, окупило се око 150 мајки, упркос полицијској забрани протеста групе Екстиншен ребелион у Лондону у понедељак.

Британска полиција је саопштила да је ухапсила 1.642 особе у Лондону, од 7. октобра, од када је Екстиншен ребелион покренуо талас грађанске непослушности.

 

EUR/RSD 117.5703
Најновије вести