Мис Америке: Здравство привилегија, а не право сваког грађанина

Кара МекКалоу (25) претходног викенда је победила на избору за Мис Америке, одржаном у Лас Вегасу. Осим лепотом, нова најлепша Американка пажњу јавности је привукла и завидним образовањем, баш као и својим „занимљивим“ размишљањима и изјавама.
miss amerike
Фото: Youtube Printscreen

Наиме, Кара је научница, запослена у Државној нуклеарној комисији, а љубитеље избора за мис шокирала је својим ставом о проблему здравствене заштите у Америци.

Према њеним речима, у питању је привилегија, а не право сваког грађана.

Да бисте имали здравствену негу, прво морате да имате посао. Залажем се за систем у ком би се отварала нова радна места и тиме свим Американцима обезбедила и здравствена заштита, казала јеМис Америке.

Наравно, ова њена изјава има додатну тежину с обзиром да долази  у време када интернет „бруји“ о Трамповом укидању здравствене реформе бившег председника Барака Обаме, која је подразумевала обавезно здравствено осигурање за све грађане САД.

Стога и не чуди да су друштвене мреже напросто експлодирале од бурних реакција.

Претпостављам да сиромашни људи не заслужују здравствену заштиту, јер је нова мисица рекла да је то привилегија, само је један од твитова љутих и озлојађених коментатора.

Као и увек, и овде су се појавили Карини истомишљеници, који, баш као и мисица, верују да здравствена брига није право и да би свако требало да је плати.

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести