Млади због пандемије секс и љубав траже на интернету

РИМ: Нови начин живота због анти-ковид мера подстакао је младе да "властиту сексуалност откривају на интернету", један је од закључака истраживања спроведеног на 5.000 младих Италијана.
њ
Фото: Pixabay.com

"За време пандемије било је теже или немогуће дружити се са вршњацима, упознати се и заљубити, експериментисати властиту сексуалност па су се млади окренули једином инструменту за дружење, интернету”, оценио је руководилац истарживања Карло Фореста, преноси агенција Аги.

То је, према његовим речима повећало ризик од "сајбер злостављања", као што су разне врсте напада и понижавања путем веба, а чије су жртве за време карантина биле у 40 одсто девојке и 25 одсто младићи.

Два пута више младих људи, у односу на период пре пандемије, тражи на интернет сајтовима познанства са другим полом, а 30 одсто анкетираних девојака редовно посећује порнографске сајтове.

Њихови вршњаци су већ и раније, пре пандемије, чак 89 одсто редовно посећивали порнографске сајтове.

Анкета је показала да су се младићи за време пандемије показали као "слабији пол", један од четворице је изјавио да се у време карантина осећао усамљеним, двоструко више него пре пандемије, а чак 19 одсто није задовољно својим животом.

Анкета је показала да је за време пандемије драстично смањено конзумирање алкохола и дрога, али и физичка активниост младих је смањена што је директна последица наставе на даљину.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести