На сету серије „Колегинице“: Први женски ситком стиже на ТВ

Нова домаћа хумористичка серија „Колегинице“ премијерно ће почети да се емитује у суботу, 27. фебруара, на К1 телевизији, где ћемо је гледати сваке суботе и недеље од 22 часа.
е
Фото: Focus Brothers Production

У питању је ситком који кроз 50 епизода прати причу о врачари Зорици и психологу Бојани, које због финансијских потешкоћа одлучују да деле исти кров, стан у којем заједно живе и раде. Две наизглед неспојиве жене, потпуно различитих карактера и професија, у низу урнебесних згода и незгода почеће чак и да размењују клијенте. Све у потрази за својом срећном звездом, прихватањем и љубављу. Редитељ серије је Марко Глушич, који за Дневников ТВ магазин објашњава да ће публика, уз мноштво занимљивих и животних ликова, моћи да се укључи, забави и насмеје, јер је свака епизода целина за себе.

– Морам да напоменем да је највећи обрт управо на крају серијала, јер све оно што смо направили у том свету „Колегиница“ може да се уруши. Како би разумели и схватили тај обрт свакако морате пратити серијал. Размишљали смо у том правцу да покушамо да будемо занимљиви и интересантни у свакој епизоди за себе, али исто тако смо направили и једну комплексну линију приче која уопште није на површини и која ће се тек развијати – објашњава млади редитељ Марко Глушич, додајући да је ова серија другачија по разноликости ликова који се у њој појављују.

Марко прича да се нада да ће публика препознати труд и рад на овој серији и да ће испратити што више епизода, како би јој дали шансу за снимање наставка.

– Не могу да се ставим у перспективу задовољног редитеља, и сигуран сам да то „незадовољство“ долази из жеље за још бољим и квалитетнијим производом чему ћемо се приближити у наставку, уколико га буде било. То наравно зависи од доста фактора али пре свега од публике – истиче редитељ ситкома „Колегинице“, чији ток снимања успешно приведен крају, упркос пандемији коронавируса, која је, како каже, свакако утицала на њихов рад.

– Атмосфера на снимању је стварно била сјајна. Једноставно смо прихватили различитости, и почели да уживамо у сличностима између нас. Било је пуно смеха, пуно добре и позитивне енергије и мислим да смо то пренели и на екран што је увек добра ствар – закључио је Глушич.

Фото: Focus Brothers Production

Младу глумицу Тамару Радовановић гледаћемо у улози психолога, Бојане Арсић, која долази из Стопање у Београд не би ли окушала срећу, отворила ординацију и почела приватну праксу.

– Она је смерна, упакована и научена реду. Мада у себи носи сналажљивост, врцавост, безобразлук и емоције. Она је и јинг и јанг. Трпи све живо што је снађе. Често се осећа као да је у филму, али вешто и суптилно заједно са саборцем Зорицом испливава из дана у дан – прича нам Тамара. – Овој улози ме је привукла управо скривена страна Бојане, изазовно ми је било да тражим комично у таквом лику. А нарочито у жанру ситкома. Пружио ми је велике скокове у игри и могућност слободе и племените шмире. 

Тамара додаје и да гледаоци могу да очекују серију која је блиска њима и у чијим ће јунацима моћи да препознају себе, а како истиче, најављена је као први женски ситком јер су главни ликови управо две жене, које су, како каже, „змајеви“, кроз чију призму гледамо све друге. Управо због тога ће ова серија, сматра глумица, бити другачија од других.

– Изазовно је снимати ситком. Није нимало лако. Треба знати меру у ситкому. Стално бити на ивици. Прећи је, па се вратити. Али је врло ослобађајуће и лековито радити тај жанр. Дозвољава гегове, брз је, жив је и пун енергије. Овај жанр се често олако схвата, што је заправо погрешно. Ситком захтева доста математике, а производ треба да изгледа једноставно и питко – каже Тамара Радовановић и додаје да је атмосфера на снимању била врло забавна, нарочито због сталног смеха на пробама.

– Понесу нас реплике и могућност играња свих ситуација из духовитог, те често имамо кез на лицу у кадру и ван њега. Атмосфера је увек живахна. Гласно је и позитивно. Како у самом жанру ликови преброде све ситуације са осмехом, тако и ми сваку написану реплику прихватамо. Са осмехом. Живимо наше ликове на сету – објаснила је глумица Тамара Радовановић

Фото: Focus Brothers Production

Њену цимерку Зорицу ће играти глумица Весна Станковић, коју ћемо у серији упознати као врачару. Весна нам је рекла да се у Србији, нажалост, ретко снимају серије у којима преовладавају женски ликови и који се дотичу тема које занима женски део публике.

– Зорица, коју играм, је једна бескрајно симпатична особа, која је заправо антијунак. Већ је близу педесете, четири пута се удавала, без деце, без посла, без пара, али је пуна живота, радости и страсти. Језичара је, довитљива, сналажљива и духовита. Већина глумица би пожелела да добију такву улогу – прича нам Весна Станковић и додаје да се у последње време и у Србији снима доста ситкома, а да овакав жанр од глумаца захтева брзину мисли, реакције, гегова, што је, како истиче, прилично тешко и изискује озбиљну кондицију, како физичку, тако и глумачку.

Серија настаје у продукцији компаније „Focus Brothers Production“. Сценарио за „Колегинице“ написао је Семир Гицић, који се у серији појављује и у једној од улога. Поред Тамаре, Весне и Семира, у серији играју и Борис Миливојевић, Предраг Дамјановић, Борис Комненић, Наташа Аксентијевић, Саша Јоксимовић, Бане Видаковић и више од 50 других глумаца који се појављују у епизодним улогама.

          Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести