Објављен први трејлер за крими серију “Клан”

БЕОГРАД: Изашао је први трејлер за нову домаћу криминалистичку серију “Клан” Слободана Скерлића, која ће премијерно бити приказана 25. децембра на каналу Суперстар ТВ, а већ сутрадан на РТС 1, у продукцији београдске куће Firefly и компаније Телеком Србија.
w
Фото: Youtube Printscreen

“По њима се ништа неће звати”, гласи слоган овог серијала, заправо оригиналног трилера или драме са елементима комедије.

Главне јунаке  тумаче млади глумци Александар Димитријевић и Недим Незировић.

Окосница радње преноси трагикомичне ситуације које прате двојицу ситних лопова из београдског предграђа, који се стицајем бизарних догађаја нађу у срцу високог криминала као њихове вође.

Поред Димитријевића и Незировића, у “Клану” играју још и Владимир Ковачевић, Ненад Ј. Поповић, Милош Петровић Тројпец, као и позната имена - Младен Совиљ, Иван Зарић, Урош Јовчић, Милош Танасковић, Срђан Тимаров и многи други.

Креатор “Клана” Слободан Скерлић, на самом почетку филмске каријере са филмом “До коске” (1997) имао је сличну крими тематику о младима који одједном постају главни када отму великог криминалца, и сада се на неки начин враћа тим ауторским коренима.

Такође, редитељ је реализовао и познати антиратни филм “Топ је био врео” према роману Владимира Кецмановића, а био је и у тиму редитеља за гледане ТВ серије: “Отворена врата” сезоне 1-2, хрватско-српска теленовела “Погрешан човек”, ситкома “Немој да звоцаш”.

Веома је успешан и као позоришни редитељ са представама “Кад су цветале тикве”, “Трпеле”, “Утопљена душа” (све три у БДП), “Петријин венац” (Атеље 212).

У ауторској екипи су још - директорка фотографије Маја Радошевић, сценограф Кирил Спасески, костимографкиња Тања Радишић и други.

У форми филма од сат и по, што чини прве две епизоде серије, “Клан” ће бити приказан и на 26. Фестивалу ауторског филма у програму “Специјалне пројекције” почетком децембра.

 

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести