ОкоТВоко: ТВ тиранија нехаризматичних и досадних

И тако да нам се није десила Јелена Карлеуша и сукоб са кандидаткињом Вањом Кнежевић, а онда и захлађење односа на релацији Карлеуша - Шерифовић.
д
Фото: Приватна архива

Карелуша је својим ставовима расплакала девојку, а ова јој је оштро одговорила преко инстаграма. Да ли то неко стално измишља скандале у том жирију да би се замлаћивала пажња и дизали рејтинизи? И у праву је Блогдан кад каже да Карлеуша све злоупотребљава у своје маркетиншке сврхе...и политику и људска права... Али медијска популарност дала јој је за право да оцењује нечије певање.

Вратила нам се и Зорица Брнцлик и на РТС и у Звезде гранда. Иначе, падох са столице кад је Зорица Брунцлик причала таблоидну шалу како је жута штампа просула трач да се она није вакцинисала како би опет са Кемишом остала у другом стању. Наравно да је то био сам добар трач. Зорица се ипак вакцинисала и вратила у медије. И било би глупо да Зорица остане једина жртва петог октобра кад је и пре тог датума направила толико кућа, родила толико деце и оставила толико хитова. То што је за мој укус сувише арогантна нек остане мој лични став.

Да се све измешало и да оцењују они који су најгласнији у жиријима, нек остане моја дијагноза времена. Све се измешало и нема јасних критеријума ко кога и на основу чега оцењује и процењује. А зашто би на естради било другачије него у друштву. Дошло је време да вас кадија тужи, да вам кадија суди. Да ли је увек правда у правим рукама није битно. Своје место добиће онај ко је најбучнији и најбахатији. Све је исто, само њега нема.

Али ове недеље ћемо гледати серију о Мири и Слободану Милошевићу - „Породица”. Мира Карановић глуми Миру Марковић. Мира је заиста глумица која је увек у дебатаним емисијама успевала да изнесе своје мишљење иако се то покаткад већини није свидело - таквих личности данас нема. Да остане аргументована, а да изнесе став. Па слагали се ми са њим или не.

Снима и документарно играна серија „Јованка Броз и тајне службе”. А ко би друго играо Јованку Броз него најлепша глумица из старих, добрих времена, прелепа Снежана Савић. Жена која увек добије лајк на друштвеној мрежи. Тополска 18 - три пољупца хоћу ја. За то време противници мера играју ли играју коло испред споменика Стефана Немање. Као што су и тинејџери ударили песму Банета Бојанића на тулуму усред Загреба. Изгледа да смо прсли, да само цајка психу спасава. Никад социолози, теоретичари завере, медијских аналитичари, неће схватити да је Балкан један велики циркус. Али за то време мора да се пегла „политичка коректност”.

Гледао сам емисију „Студио” на РТС. Све је у фулу, сцена, гости, Саша Матић, Тони Цетински. Али сам става да озбиљни Славко Белеслин треба да води вести јер га је Мића Орловић и прогласио за свог наследника. Овако сјајни Славко у забавној емисији делује као да тумачи црну хронику. Али то је та телевизијска политичка коректност - направи нешто ново по сваку цену, да ли ће да траје сезону-две није битно. Битно је да се мења по сваку цену.

Сетимо се само свих шоу програма које смо гледали. А водили су и добри глумци и била је одлична продукција. Али време је такво да заборавите шта сте и кога сте гледали. Зашто није могла остати „Пирамида”, „Караоке обрачун”, зашто су се нови шоу програми низали као на траци и зашто смо их заборављали. И зашто ако зовеш Тонија Цетинског не можеш звати Зорицу Брунцлик. По мени, уреднички то је феноменално - спојити неспојиво. Али овде је тренд да обраде познатих певача певају нехаризматични и досадни. Што си досаднији то ти је већа шанса да идеш на неки фестивал и или да певаш туђе обраде. Овде влада тиранија досадних и нехаризматичних, а све у име неке импотентне, стерлине идеолошке телевизијске политичке коректности... Зашто је завладало опште лицемерје. Зашто објављујемо нечије медијске хистерије и зашто ћутимо кад су у питању неправде. Сваки канал има своје аналитичаре, свака телевизија своје певаче. Све је у формату, 4Д камерама, лудој монтажи, динамици, инфотејменту .. по цео дан се на телевизијама развлачи једна те иста информација. Све је једно велико ништа. Стога одох на Јутјуб да нађем нешто паметно из ЈРТ мреже и старих, добрих времена. И одох на инстаграм профил ТВ архив да уживам јер је некад било боље. Ко овде не полуди, тај дефинитивно није нормалан.

Александар Филиповић

Nenad Adamov
27.03.2021 • 23:08
U poslednjoj rečenici je suština.
EUR/RSD 117.5571
Најновије вести