Памела Андерсон забринута за Асанжа: Могао би да умре

ЛОНДОН: Канадско-америчка глумица Памела Андерсон страхује је да би оснивач Викиликса Џулијан Асанж могао да умре у амбасади Еквадора у Лондону. 
pamela anderson
Фото: Youtube Printscreen

Он је лоше, ово је ужасно. Онемогућили су му приступ интернету, он је политички заробљеник у Лондону и одсечен је од свих. Могао би да умре тамо, човек је и не знам ко може ово да толерише. Политички је заробљеник и херој којег морамо подржати, рекла је Андерсон.

Влада Еквадора објавила је крајем марта да Асанжу прекида комуникацију с особама ван еквадорске амбасаде у Лондону, а Андерсон је у у емисији “Добро јутро Британијо” (Good Morning Britain) испричала како више не може да посећује свог пријатеља Асанжа, што је раније чинила када је долазила у Лондон.

Више га нико не може посетити, можда само његови адвокати. Веома сам забринута, он је један од најважнијих људи на планети тренутно. Открива све ратне злочине и истине, потребан нам је. Није случајност што је утишан, сматра атрактивна глумица.

Верује и да је могуће да се истражује њена повезаност с Ашанжом. 

Вероватно, не бих била изненађена. Британска влада жели да га изручи САД, а тамо га сигурно чека доживотни затвор или горе од тога. У свету се догађа много тога, желим да знам о чему Џулијан размишља, рекла је Андерсон.

Глумица је критиковала оне који сматрају да Асанж треба да се “суочи с правдом“.

С којом правдом треба да се суочи, због чега? Говори истину и открива ратне злочине. Он је само гласник, закључила је Андерсон.

Асанж већ више од пет година живи у амбасади Еквадора у британској престоници, након што су му еквадорске власти доделиле азил како би избегао изручење Ссведској због оптужби сексуалне природе и могућност да потом буде пребачен у САД, које га потражују због информација које је објавио Викиликс.

EUR/RSD 117.5800
Најновије вести