Питер Фонда се извинио породици Трамп због увредљивог твита

ЛОС АНЂЕЛЕС: Амерички глумац Питер Фонда (78) извинио се због поруке на Твитеру, коју је у међувремени обрисао, у којој је навео да би 12. годишњег Барона Трампа, сина Меланије и Доналда Трампа, требало „отргнути из мајчиних руку и ставити у кавез са педофилима“.
piter fonda
Фото: Tanjug (Chris Pizzello/Invision/AP, File)

Два пута номинован за Оскара, брат Џејн Фонда и син холивудске легенде Хенрија Фонде, навео је у саопштењу да је био узнемирен због одвајања деце од родитеља на граници САД и Мексика, пренео је АП. 

Твитовао сам нешто веома непримерено и вулгарно о председнику и његовој породици у одговору на разарајуће слике које сам видео на телевизији. Као и многи Американци, веома сам ганут и узрујан због ситуације с децом која се одвајају од својих породица на граници, али сам отишао предалеко. То је било погрешно и није требало да то урадим. Одмах сам зажалио и искрено се извињавам породици за оно што сам рекао и за било какву патњу коју су моје речи могле да изазову, навео је Фонда у саопштењу, које су објавили његов менаџер и публициста. 

Најмање 2.000 деце миграната отргнуто је од својих породица, од када су, почетком априла, Американци почели да примењују нови, контроверзан начин борбе против илегалне имиграције.  

То је покренуло критике на рачун администрације председника Доналда Трампа и његове политике „нулте толеранције“ према свима који илегално уђу у САД.  

Трамп је јуче, међутим, потписао извршну уредбу којом се имигрантским породицама, које илегално пређу јужну границу САД, омогућава да остану заједно док чекају на исход имиграционог поступка. 

EUR/RSD 117.1769
Најновије вести