Помак у 13-годишњој истрази о нестанку британске девојчице

ЛОНДОН: Британски полицајци који су истраживали нестанак трогодишње девојчице Мадлене Мекејн пре 13 година у Португалији идентификовали су новог осумњиченог и најавили нови правац у истрази, известио је ЦНН.
britanska policija, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Matt Dunham, file)

Девојчица која је нестала 3. маја 2007. године из апартмана у којем је била са родитељима никада није пронађена и до сада нико није оптужен за њену отмицу.

Нови осумњичени је један 43-годишњи Немац који издржава затворску казну због другог кривичног дела, саопштила је британска полиција не наводећи име осумњиченог.

У периоду од 1995. до 2007. године осумњичени је повремено боравио у региону Алгарве у Португалији где је нестала трогодишња Мадлен.

"На 10-годишњицу нестанка полиција је добила дојаву о Немцу за кога се поуздано зна да је боравио у Праиа да Луиз, а након заједничке истраге и рада британске, португалске и немачке полиције, тај човек је означен као осумњичени за отмицу", изјавио је данас главни инспектор Марк Кранвел.

Полиција је саопштила и да је дошла до информација о два аутомобила која се доводе у везу са осумњиченим Немцем у време када је нестала мала Мадлен.

Грађанима је упућен апел да се јаве уколико имају било какве информације о два возила или о бројевима два мобилна телефона за које се сумња да су коришћени у дану када је нестала девојчица.

Осим тога, расписана је и награда од 25 хиљада долара за информације које би довеле до подизања оптужнице.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести