Принц Вилијам увео награду за решавање еколошких проблема

ЛОНДОН: Британски принц Вилијам данас је покренуо награду вредну више милиона фунти како би охрабрио највеће светске стручњаке да пронађу одговоре на највеће еколошке проблеме на Земљи, указујући да је планета сада на прекретници.
princ vilijam, tanjug ap
Фото: Tanjug/AP

Награда Ерфшот, описана је као најпрестижна еколошка награда у историји и биће додељена петорици победника годишње, током следеће деценије, са циљем да се направи најмање 50 решења за најсавременије изазове на свету, пренео је Ројтерс.

Земља се налази на прекретници и суочавамо се са великим избором: или ћемо наставити као до сада и неповратно оштетити нашу планету или ћемо се сетити својих јединствених моћи као људи и наших сталних способности да водимо, иновирамо и решавамо проблеме, навео је Вилијем у саопштењу.

Сетите се надахњујуће цивилизације коју смо изградили, спасилачку технологију коју смо створили, чињенице да смо послали човека на Месец, истиче принц Вилијем.

Према његовим речима, људи могу да постигну велике ствари, а следећих 10 година представљају један од највећих тестова - деценију за поправљања Земље.

Британска краљевска породица дуги низ година залаже се за еколошке кампање, а принц Чарлс, Вилијемов отац, већ деценијама говори о утицају климатских промјена на животну средину.

EUR/RSD 117.5779
Најновије вести