С мисионарског пута две часне сестре се вратиле - трудне

ПАЛЕРМО: Две часне сестре вратиле су се трудне с мисионарског пута у Африци, а католичка црква истражује тај случај. Обе сестре су пореклом из Африке и припаднице су два различита реда на Сицилији.
casne sestre
Фото: pixabay.com

Једна од часних сестара (34) која обавља службу у граду Милитело Росмарино, открила је да је трудна након што је отишла у болницу с јаким боловима у стомаку, пише Газета дел Суд.

Друга сестра је непознате старости, пореклом с Мадагаскара, трудна је већ неколико седмица.

Градоначелник Милитело Росмарина Салваторе Риота рекао је да познаје једну од сестара и да му је жао због начина на који су вести процуриле.

Жао нам је због овога што нам се десило. Наша заједница има 1.200 становника и збуњена је начином на који су медији поступили с оваквом виешћу, здравствене установе морају гарантовати заштиту информација својих пацијената, рекао је Риота.

Он је рекао да је часна сестра положила завете пре мање од годину и да је сви воле.

Сицилијански већник Руђеро Раца рекао је да ће покренути интерну истрагу како би открио како су информације о трудноћи постале јавне.

Трудне часне сестре моћи ће бирају да ли ће напустити службу и одгајати своју децу.

Тридесетчетверогодишња часна сестра премештена је у други ред у Палермо, док се друга часна сестра која је трудна око месец вратила кући на Мадагаскар.

Папа Фрања је почетком ове године први пут признао да Католичка црква има проблем са свештеницама и бискупима који сексуално злостављају часне сестре. Није познато да ли су часне сестре злостављане и у овом случају.

L0RY
08.11.2019 • 14:28
Zao im je sto su svi saznali, jer sad stvaaarno moraju da rese problem. Ne mogu samo da se prave blesavi i predstavljaju se u najboljem svetlu.
Звонимир
08.11.2019 • 15:04
Када ће католичка црква коначно одбацити неприродни захтев забране полног односа? Часне сестре се расчашћују а свештенство им напада децу!
EUR/RSD 117.5836
Најновије вести