С Тамаром у акцији: Ћеркица Ленка члан екипе и у 10. сезони

НОВИ САД: Водитељка Тамара Грујић и током лета са својом екипом мајстора снима нове епизоде емисије „С Тамаром у акцији“ која ће на Радио-телевизији Србије кренути с емитовањем 18. септембра у 21 сат.
tamara grujic
Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Баш као и на почетку године, када су почели снимање серијала емисије у којем помажу породицама широм Војводине, а које се сада наставило, и овога пута друштво на сету правила јој је ћеркица Ленка. Весела екипа емисије ће током 10. сезоне на терену прославити Ленкин први рођендан. Тамара је са супругом узела кампер којим путују на снимања како би њихова ћерка имала што боље услове и како се не би одвајали од ње током пословних обавеза. У разговору за „Дневник“ Тамара Грујић истиче да је одушевљена Ленком и тиме колико је добра беба јер је од самог почетка када се прикључила њиховој екипи весела и срећна.

Било ми је важно да буде навикнута на људе и да хоће код сваког и то се у ствари десило, мада ми кажу да како се поставиш према детету тако ће ти оно и бити, прича нам популарна водитељка.

У принципу, додала је, баш су задовољни, уживају с њом, а мисли да и она ужива с њима.

Е сад, како ће нам бити када прохода то ме питајте следеће године (смех). Биће сигурно теже, али за сада нам је супер, казала је Тамара. 

Како додаје, није јој тешко пало што је неколико месеци током пролећа била затворена са супругом у кући због ванредног стања, јер, како каже, и иначе проводе 24 сата заједно, како на послу тако и приватно.

Корона ме је више усмерила на бебу. Онима који имају малу децу је то некако брзо прошло. Ја сам са Ленком кренула на терен када је она имала пет месеци. Суштински сам на то гледала као да имамо продужени одмор код куће да посветим своје време њој, истиче Тамара Грујић и додаје да је на почетку пандемије коронавируса осећала неприродан страх и неизвесност од тога шта ће даље бити.

Бринули смо за здравље, па онда је било и неизвесности од тога шта ће и како даље бити, али и бриге због питања егзистенције с обзиром на то да супруг и ја радимо у истој фирми били смо у истом проблему, али то је све брзо прошло. Ето како се ми у суштини брзо враћамо у неки нормалан живот. На сву срећу није трајало дуже. Трудим се да не размишљам много о новом таласу вируса. Добра страна овог посла је да смо ми стално напољу. Јесмо у контакту с пуно људи, али опет смо на отвореном, поручила је наша саговорница.

Харизматична водитељка признаје да је пролеће ове године било врло тешко и турбулентно и за њихову емисију, која је таман почела с емитовањем када је коронавирус „стигао“ у нашу земљу. Епидемија је померила и емитовање премијерних епизода нове сезоне, па су били принуђени да три епизоде које су снимали током јуна уместо у пролећној сезони емитују у јесењој. 

Ми смо чак прекинули да реновирамо једну кућу због целе ситуације и то напола. То нам се никада није десило. Паузирали смо седам недеља, а породица, чију смо кућу тада почели да реновирамо била је смештена седам недеља у хотелу. Баш нам је било стресно, али хвала богу све се лепо завршило, објашњава за „Дневник“ Тамара Грујић и подсећа да су део сезоне у Војводини успешно завршили реновирањем викендице на Поповици у којој ће се опорављати деца након хемиотерапијског лечења, а коју је Новосађанин Зоран Коцић поклонио Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР), а коју ће гледаоци гледати већ 18. септембра на РТС 1.


Одушевљена Војводином

Одушевљени смо Војводином. Она нам је испала чаробна прича. Ми смо мислили приказаћемо равницу, Фрушку гору, салаш и да је ту крај приче, међутим, она је толико много тога, каже водитељка и ауторка емисије „С Тамаром у акцији“ за „Дневник“.

Баш су им, додаје, рекли и пријатељи који воле ову емисију да су им најлепше приче биле овог пролећа из Војводине.

Потпуно су другачије, јер другачија је и поетика. Има толико тога да се каже и онда се радујемо јесени јер припремамо нових 16 епизода, најавила је наша саговорница.


Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Наша саговорница напомиње да је моћ даривања веома снажна због чега се на крају сваког снимања осећа посебно јер зна да је некоме помогла и да је усрећила толико породица. Уз то, признаје да је њен посао диван јер је упознала много добрих људи. Додала је и да је уз сваки загрљај и захвалност са породицама разменила посебну енергију.

Читав тај рад колико ти одузима енергије толико враћа неку другу врсту енергије. Када би ме неко сада неко питао чиме бих се бавила ако не овим послом ја не бих имала појма (смех), истиче Тамара Грујић у разговору за „Дневник“ и наглашава да када она и њен тим буду престали да снимају емисију морају да оснују фондацију путем које ће наставити да помажу људима широм земље.

То морамо да реализујемо пре свега јер нас превише људи зове већ сада да жели да помогне, а њих не можемо да провучемо кроз емисију што због уговора што због спонзорстава и других појединости. Ипак, треба да увежемо људе који могу да помогну једни другима. То су људи који нам дају гардеробу, белу технику и сличне ствари, а чак и мајсторе су нудили, што је дивна ствар, закључује Тамара и додаје да ће њихова фондација прикупљати новац да грађевински помажу људе којима је помоћ потребна, али истиче да ће бити другачија од осталих јер ће увек имати дежурну екипу мајстора.

Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести