„Сложна браћа“ 3 од 16. јануара на Суперстар ТВ:  Кафана је центар света

БЕОГРАД: Трећа сезона хумористичке серије „Сложна браћа - Next ђенератион” премијерно ће пред гледаоцима бити у понедељак, 16. јануара у 21 час на каналy Суперстар ТВ, где ће се и емитовати радним данима.
s
Фото: Goran Nikolić/ETM

Радња у наставку приче прати два балканска гастарбајтера који на волшебан начин долазе до 7Г плус уређаја последње информатичке генерације, на којем су радили сви најрелевантнији научници света. Они тај уређај кришом доносе у Босну и у кафани „Сложна браћа”, која поново отвара своја врата главним јунацима, продају је локалним бизнисменима. На њихову жалост, са уређајем, заинтересованим купцима нису предали и даљински управљач, који остаје као јединствен доказ о њиховој умешаности у крађу апарата 7Г плус.

Сценариста серије др Неле Карајлић написао је ову комедију као горку сатиру тек окончаног рата у Босни и Херцеговини, '95. године, а уз помоћ сина Срђана Јанковића, причу о кафани „Сложна браћа”, у којој су сви поштени глобално, оживео је прошле године и то с јунацима који су својеврсни потомци и нова генерација ликова из прве, култне сезоне. Друга сезона показала нам је да је, иако су се околности у четврт века промениле, природа међуљудских односа на овим просторима, као и карактеристичан хумор народа и појединаца са простора бивше Југославије једна, како су то аутори нагласили, непролазна и непроменљива категорија.

У духу реплике из друге сезоне: „Цео свет је данас Босна”, серија данас, како је Неле Карајлић рекао медијима на почетку снимања треће сезоне, реферише и на глобалну ситуацију.

– Чак и ово у Украјини што се дешава, прелило се одавде тамо. Оно је друго полувреме. Јасно да је ово центар света, ова кафана – рекао је медијима Неле Карајлић. – То је прича без краја у којој увек можемо направити комичне и занимљиве детаље у кафани, у којој се на најлепши могући начин приказује менталитет и социопсихолошка структура људи на Балкану.

Фото: Goran Nikolić/ETM

„Сложна браћа” ће у трећој сезони добити чак 150 нових ликова, уз мало научне фантастике, а неизбежност заједничког живота остаје идеолошка поента серије, најавио је Неле Карајлић. Како је нагласио, и у трећој сезони основна тема јесте прича о менталитету људи са ових простора, с тим да им је циљ био и да придобију и ону публику која не гледа телевизију и која живи на неким другим платформама. Оно што ће нову сезону издвојити од претходних јесте, како су аутори навели, својеврсна линија научне фантастике.

Нових 12 епизода снимљено је у продукцији „Телекома Србије” и извршној продукцији „ЕТМ продукције”. И у трећем наставку сценарио потписују др Неле Карајлић и Срђан Јанковић, док је за режију и овога пута био задужен Милорад Милинковић. Главне улоге и даље су поверене Марку Гверу, Амару Ћоровићу, Маји Чампар, Милану Ковачевићу, Наташи Нинковић, Љубиши Савановићу, Радославу Миленковићу, Николи Пејаковићу, Ненаду Окановићу, Сергеју Трифуновићу и Миљану Прљети. Екипа је у трећој сезони добила и појачање па ће се тако у новим епизодама појавити и млади глумци Денис Мурић и Сенад Милановић, затим Петар Божовић, Паулина Манов, Никола Глишић, Рифат Рифатовић и други. У серији ће се као гости појавити и бројне познате личности попут Тијане Дапчевић, Ајс Нигрутина, Зорана Радојковића Пилета, Ивон Јафали, Микија Стевића и многих других.

Као и у прошлој сезони, једну од носећих улога, и у трећем наставку имаће глумац Андрија Кузмановић, којем је поверен лик Гилета, који се у другом делу појавио као потпуно нови јунак, који се не наслања на оне из 90-их, а који у овој серији тргује различитим стварима и стога често навраћа у кафану „Сложна браћа”. Како нам је глумац недавно открио, очекује нас наставак препун дивне глумачке екипе и сјајне продукције.


„Зачудне” ствари муче јунаке

Глумац и извршни продуцент „ЕТМ продукције”, Ненад Окановић је за медије на самом почетку снимања треће сезоне рекао да су, за разлику од друге сезоне, током које је притисак у погледу наставка и снимања новог серијала који се надовезује на нешто што је имало култни статус за време деведесетих, био јако велик и представљао велико бреме, овај пут, у снимање ушли много растерећеније.

Истакао је да су и публика и критика добро реаговали на другу сезону, што је отворило простор за креирање новог наставка. Овога пута, најавио је Окановић, зашли су у поље метафизике, зачудних ствари, које ће славне јунаке ове комедије држати на мукама како да, у сплету силних околности на ивици фантастике, коначно расподеле новац.


– „Сложна браћа” су култ и нешто на чему сам ја одрастао, баш као и неки људи мојих година. И у другом делу наше серије хумор је био веома интересантан, али смо мало променили неке ствари, убацили нове ликове и у новим епизодама нас очекује својеврсни времеплов тако да смо се играли са свим и свачим – најавио је недавно за наш лист популарни глумац, који се у прошлогодишњем интервјуу за наш ТВ магазин присетио и прве сезоне ове серије, која га, како је рекао, присећа на Југу. – То су тзв. регионална сложна браћа, из бивших братских земаља, сада подељени неким границама. Наравно, то тако мора да буде и мени је то јасно и ја у томе не учествујем много, али када седнемо у кафану и када радимо неки бизнис онда смо браћа. Када је нека фрка и када их „нападне“ нека трећа сила, што ћете да видите у серији, одмах се сви љубе и воле. Мислим да смо се баш лепо играли са тренутном ситуацијом у свету.

Наш саговорник је додао и да је гледаоцима данас тешко заокупирати пажњу, поготово неком здравом комедијом, каква и јесте серија „Сложна браћа”. Ипак, према његовим речима, екипа ове серије овог пута није јурила хумор, већ је он дошао као последица добро организованог сета. Кузмановић је додао да се много обрадовао позиву да учествује у наставку снимања хит серије из 90-их.

Фото: Goran Nikolić/ETM

– Одрастао сам на тој серији и сад имам прилику да играм са глумцима који су ми били идоли и које сам једва чекао да видим негде на улици. Мислим да је то велика част за мене као глумца и уметничког ствараоца – рекао је Андрија Кузмановић за наш лист и додао да још на снимању друге сезоне нико није имао „фрку”. – Сви смо то посматрали као да правимо неку нову ствар, која је наслоњена на нешто што је већ регионално победило. Биле су позитивне реакције кад год бисмо дошли на сет. Морам да похвалим продукцију „ЕТМ“ која нам је заиста омогућила да се са уживањем бавимо нашим послом и да се препустимо.

Један од извршних продуцената „ЕТМ продукције”, Бојан Ивковић, нагласио је да су у снимање треће сезоне ушли са великим узбуђењем, пре свега јер је сценарио разигран и доноси нове изазове. Најавио је да нас у трећем наставку очекују компликованије сцене и већи број екстеријера. Што се хумора тиче, Ивковић је најавио да је отворен један прави надреални простор, са шармантним, добро дозираним и надасве универзалним хумором.

В. Бијелић

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести