Српска глумица снима нову серију: Нина Сеничар постаје попадија

Ове јесени на канал Прве телевизије стиже „Попадија”, серија која је спој традиционалног и модерног, а у којој ћемо између осталог у главној улози гледати и атрактивну манекенку и глумицу Нину Сеничар.
n
Фото: Glumica deli kadar sa Dejanom Bućinom u seriji „Popadija“/ Aleksandar Krstović

Позната Новосађанка ће тумачити главну улогу Десе која се упознаје са Миланом, којег игра Дејан Бућин, и то током његових студија теологије у Београду. У синопсису ове серије наводи се да Десина и Миланова веза веома брзо доводи и до брака, након чега Милан постаје поп са парохијом у једном малом селу. Идеја да Њујорк и Лос Анђелес, где је била модел, замени за село младој Деси се нимало не допада, али ипак са супругом стиже у парохију.

У серији ћемо видети и како ће поп и попадија заинтересовати сељане, а посебно супругу бившег свештеника који је због болести послат у пензију. Серија прати односе нових и старих становника и њихове догодовштине и испуњена је духовитошћу и специфичним карактерима.

Како је Нина Сеничар рекла поводом почетка снимања ове серије, Деса, коју игра, има једну особину која се не види на први поглед у њеном лику, а која се њој посебно допада.

– Деса је пуна емпатије, а то је оно што нам свима у ово време фали. Када сам добила сценарио била сам одмах сигурна да морам да одем на аудицију за овај лик. После, како сам све више читала сценарио, улазила сам у лик све дубље. Сличност између Десе и мене је само у чињеници да обе имамо везе са радом у иностранству – истакла је позната глумица и кроз смех додала да је у питању један комплексан лик који ће се људима у неком моменту и допасти. – Биће сигурно и неких момената где ће бити мало и изненађени гледаоци. Прича серије одвија се у релативно малој средини и може да се примени на градове и средине различите величине. Сви ови ликови су комплексно написани и заиста може лако да се повеже зашто су они такви какви су.

Како је рекла, одмах по читању је желела да добије ову улогу, али се и сама плашила да ли ће и успети да је добије.

– Решила сам, као и за све остало у животу, да дам све од себе па шта буде. Али успела сам. Увек имам жељу да снимам у Србији и радо прихватам домаће пројекте, поготово када се ради нешто оваквог квалитета, нешто што је занимљиво и са овако дивним људима. Врло сам срећна што сам се вратила на домаћи терен.

Иначе, како најављују са Прве телевизије, стилски ће серија користити модеран израз попут познатих ТВ наслова „Модерна породица” и „Луталица“. Кроз 15 епизода гледаћемо авантуре једне модерне младе жене која се са мужем парохом досељава на село где је поједнини мештани не воле, али јој се се сви диве. Серију “Попадија” осмислио је креаторски тим Зоран Лисинац и Јелена Волф Лисинац, а режију потписује Слободанка Радун, док је продуцент серије Марко Лекић (Subplot media).

Подсетимо, Нина је студирала економију, бавила се моделингом, а успут снимала и филмове и серије. Она се већ остварила као глумица у серијама „Ургентни центар“, „Андрија и Анђелка“ и „Убице мог оца“, те домаћем филму „Проклети пас“. Нина је у Холивуду снимила неколико филмова и серија, на којима је сарађивала са бројним светским фацама попут Алека Болдвина, Анђелике Хјустон и Ерика Робертса. Недавно је режирала и свој први кратки филм „Аморе“, а недавно је премијерно приказана и британска серија „Deadline” у којој Нина игра једну од улога.

Фото: Seničareva na dodeli Oskara sa suprugom Džejem Elisa/Printscreen (Instagram)

– Што се тиче мог садашњег рада у Америци, снимила сам неколико серија, филмова, реклама, анимираних филмова, али још нисам добила главну улогу у неким од тих пројеката. Јако је тешко успети у Холивуду када сте са ових простора, али идемо корак по корак, никада се не зна, а ја сигурно нећу одустати – рекла је недавно Нина у интервјуу за Експрес и додала да јој и не прија толико што је удата за колегу, будући да је у браку са америчким глумцем Џејем Елисом. – Мени се лично не свиђа то што се бавимо истим послом јер је све увек неизвесно и константно морамо да усклађујемо распореде. Било би много једноставније да једно од нас има посао са нормалним радним временом.

Нина је у интервјуу за емисију „Реална прича“ на Курир ТВ истакла и да верује да је људи у Србији воле и поштују, али да није сигурна да ли би то био случај да није нешто урадила и у иностранству.


Написала књигу и посветила је мами

Позната Новосађанка је ове године написала књигу за децу „Звезда Славица“, коју је посветила својој мајци. У питању је сликовница за децу и родитеље, с подстицајним порукама и маштовитим илустрацијама. Идеја за књигу о три девојчице које знају шта би хтеле да буду кад порасту, али сумњају у своје способности, док их једна звезда не охрабри, код Нине се родила једне вечери док је својој ћерки Нори читала причу за лаку ноћ.

– Читала сам јој књигу о успешним женама које су промениле свет и које су некада биле бебе. Пожелела сам да напишем књигу која ће охрабрити све девојчице да постану шта год пожеле. Кроз лик Звезде Славице, посвећен мојој мами, ова књига се бори против друштвених стереотипа који намећу женама да се баве само одређеним занимањима и поручује деци да ће, ако вредно и марљиво раде, остварити било који циљ – испричала је Нина Сеничар за „Лагуну”, која је и издала њену прву књигу.


– Приметила сам да нпр. Италијани, када неко њихов уради нешто у инострнаству, макар то било и минијатурно, они од тога направе спектакл, они њих славе. Не бих рекла да је исто у Србији. Мислим да у Србији људи много теже праштају успех и да мораш много више тога да урадиш да би те људи поштовали и славили. Ми смо много реалнији по питању тога и не кажем да је то лоше, само је таква разлика – објаснила је глумица.

Нина се бавила и телевизијским послом, те се остварила и као водитељка породичнног шоу програма „Ја волим Србију”. У интервјуу за емисију „Реална прича“ на Курир ТВ Нина је истакла да не воли да се дефинише и да одреди коју од професија, којима се бави, највише воли.

– Мислим да је водитељство теже него глума зато што си када си испред камере као водитељ то си ти, ти стојиш испред тога што кажеш, у глуми ипак се „кријеш” иза улоге коју тумачиш, иза туђих речи и некако ти је све опроштено, наравно, има и тешких ствари у глуми – рекла је глумица и додала да изузетно цени све оне који се баве водитељством, те истакла да она воли да ради тај посао.

В. Бијелић

EUR/RSD 117.1998
Најновије вести