У припреми нове студије о пореклу корона вируса

ЖЕНЕВА: Стручњаци Светске здравствене организације (СЗО) припремају предлог за наредне студије о пореклу вируса који узрокује ковид-19, изјавила је данас портпаролка те организације Фадела Чаиб.
korona pixabay
Фото: Pixabay.com

САД су у четвртак позвале СЗО да спроведе другу фазу своје истраге о пореклу, с тим што ће независни стручњаци добити пуни приступ оригиналним подацима и узорцима у Кини. Велика Британија је упутила сличан апел, наводи Ројтерс.

Чаиб је на брифингу УН рекла да ће стручњаци припремити предлог за генералног директора СЗО Тедроса Аданома Гебрејесуса, али да не постоји утврђени рок.

Раније ове недеље главни стручњак СЗО за ванредне ситуације Мајк Рајан рекао је да ће се разговори са државама чланицама наставити наредних недеља.

Илуструјући потенцијалне опасности од регулације садржаја вести на друштвеним мрежама, Фејсбук је у четвртак укинуо забрану постова у којима се износе тврдње да је ковид-19 створен у лабораторији након што је ''''Вол стрит џурнал'''' објавио да су три члана особља Института за вирусологију Вухан лечена у болници због симптома сличних грипу у новембру 2019. године.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести