Ванеса Брајант тужила шерифа и одељење ЛА

ВАШИНГТОН: Ванеса Брајант, удовица легендарног НБА кошаркаша Кобија Брајанта, поднела је тужбу против шерифовог одељења Лос Анђелеса и шерифа Алекса Вилануеве због недозвољеног објављивања фотографија места хеликоптерске нереће
los andjeles, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

ВАШИНГТОН: Ванеса Брајант, удовица легендарног НБА кошаркаша Кобија Брајанта, поднела је тужбу против шерифовог одељења Лос Анђелеса и шерифа Алекса Вилануеве због недозвољеног објављивања фотографија места хеликоптерске нереће, у којој је погинуо њен муж и њихова 13-годишња ћерка Ђијана.

Како вечерас преносе амерички медији, тужба због нанетог душевног бола, задирања у приватност и непажње поднета је у четвртак пред судом у Калифорнији.

После хеликоптерске несреће 26. јануара, појавиле су се информације да су припадници шерифовог одељења у Лос Анђелесу оптужени да су делили фотографије места несреце, а и да се један од њих хвалио фотографијама.

Медији су пренели да је полицајцима наређено да обришу фотографије, али да званична истрага није покренута.

У тужби Брајантове наводи се и да је шерифова канцеларија настојала да прикрије недозвољене поступке својих запослених, као и да се сумња да фотографије са места несреће још постоје, пише ЕСПН.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести