Арапи код Улциња граде ризорт вредан до милијарду евра?

ПОДГОРИЦА: У Улцињ су ових дана почели да пристижу инвеститори заинтересовани за изградњу пројекта Мавријан Luxury Resorts у оквиру којег ће на површини од око 63 хектара бити изграђена марина, три луксузна хотела и 105 вила, који би укупно имали око 5.000 кревета.
ulcinj
Фото: Youtube Printscreen

За овај пројекат интересовање су показали инвеститори из Катара и Египта, а како је раније изјавио градоначелник Улциња Љоро Нрекић, вредност те инвестиције била би између 600 милиона и милијарду евра, преноси Investitor.me.

Градоначелник је рекао да ће Општина тражити сагласност Министарства финансија за продају свог дела земљишта, које се процењује на око 20 милиона евра.

Према речима Александра Дабановића, главног градског архитекте, у такозваној Ували удовица планирана је марина с 147 везова с широком променадом, затим хелиодром и ресторан-видиковац, као и приступ за амфибијске авионе и хидроавионе. 

Он је додао да је коефицијент заузетости простора врло низак и износи 14 одсто, коефицијент изграђености је 42 одсто, док је заступљеност зелених површина 82 одсто.
Први хотел А има бруто површину од 32.000 квадратних метара, са 3.848 квадрата отворених базена и 2.675 метара квадратних отворених спортских терена.

Хотел Б је централни ризорт са предвиђене 652 смештајне јединице, 47.800 квадратних метара бруто површине, базеном од 2.500 и теренима од 2.546 квадратних метара. 

Хотел Ц такође је у облику ресорта укупног капацитета 22.299 квадрата.

Казино хотел имаће 21.800 квадрата, од којих је више од 10.000 намењено управо за коцкарницу. 

Преостали део чиниће, поред осталог, 100 ексклузивних смештајних јединица за кориснике те забаве који ће до марине стизати са два издвојена панорамска лифта и хелиодромом на крову хотела, чиме ће приватност гостију бити загарантована.

Типске виле, њих 105 с површином од око 350 квадратних метара, осмишљене су за примање једне породице и имају све потребне унутрашње и спољне садржаје, укључујћи паркинг и базене. 

Обиликовање туристичког насеља произашло је из медитеранских поједностављених форми, које прате конфигурацију терена, озелењених равних кровова и беле фасадне облоге, осим хотелског објекта у центру насеља који својим обликом подсећа на крузер, рекао је Дабановић и додао да ће кроз будући туристички комплекс пролазити саобраћајница дуга 9,6 км.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести