Хавајска агенција плаћа туристима да оду

ХОНОЛУЛУ: Хавајска туристичка организација Visitor Aloha Society која иначе добродошлицом поздравља туристе, сада им, у доба пандемије корона вируса, помаже да оду.
havaji
Фото: freeimages.com

Та непрофитна група је издвојила 25.000 долара за путне трошкове туриста који морају да оду ако одбију 14-дневни карантин који је прописала та америчка савезна држава, преноси CNN. 

Држава је у саопштењу навела да путне аранжмане води Visitor Aloha Society, која у нормалним околностима помаже туристима на Хавајима да реше проблеме са којима се суочавају током посете, као што су крађа или здравствени проблеми.

"Могућност те групе да врати туристе на аеродроме у њиховим земљама много помаже властима да успешно спроведу ванредне мере у доба кризе изазване корона вирусом. На тај начин држава не мора да издваја додатна средства за повратна путовања, а мисија да Хаваји остану безбедни спроводи се успешније", навела је државни тужилац Клер Конорс.

Од почетка ванредног стања са Хаваја је враћено 19 људи, а у појединим случајевима они су због кршења мера платили казну.

Visitor Aloha Society организује повратак туриста кућама и плаћа им карту ако не могу да је приуште. 

На Хавајима је до сада потврђено 596 случајева корона вируса, а преминуло је 12 људи.

EUR/RSD 117.5929
Најновије вести