Најскупљи апартман у Хрватској сада кошта као најјефтинији лане

ЗАГРЕБ: Цене изнајмљивања апартмана и кућа за одмор на хрватској обали Јадрана драстично су ниже у односу на прошлу годину, али је потражња и даље скромна, преноси портал Индекс.
e
Фото: pixabay.com

Колико је прошле године у предсезони коштао најам најјефтинијег апартмана на Јадрану - 40 евра, толико ове године кошта најам најскупљег, пише хрватски портал.

Цене апартмана 2019. године у предсезони и након сезоне кретале су се од 40 до 100 евра, док су у сезони биле од 60 до 200 евра.

Ове године се од 25 до 40 евра крећу цене апартмана у предсезони, док су у сезони измеду 45 и 70 евра.

Портал Индекс наводи да је целу кућу са базеном могуће изнајмити за 114 евра по дану.

Иако су цене знатно ниже него прошле године, председница Заједнице обитељског туризма Мартина Нимац Калцина рекла је за Индекс да изнајмљивање приватног смештаја за сада иде јако лоше.

Она наводи да директних нових резервација има веома мало, да се махом односе на најам целих кућа за одмор, те да се многи ослањају на старе госте, са којима су у контакту.

Сматра да ће сви остали веома лоше проћи и да је питање колико ће имати гостију.

Она наводи да се сви надају да ће сезона кренути када се у потпуности отворе границе, али да је за сада ситуација веома лоша.

"Што се тиче домаћих гостију, њима ће се дефинитивно морати дати попусти те снизити цене најма", рекла је Нимац Калцина.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести