НАЈВЕЋИ "ЖИВИ" ЛАВИРИНТ У ЕВРОПИ НАЛАЗИ СЕ У СРБИЈИ Доживите фасцинантну шетњу стазом дугом преко 3 километра ! (ВИДЕО)

Један од најсавременијих забавних паркова у региону, налази се у централној Србији, недалеко од ауто-пута. Реч је о лавиринту "Бора" у Баточини.
1
Фото: YoutubePrintscreen/Prva TV

Лавиринт “Бора”  је највећи лавиринт у Европи, односно има најдужу стазу дужине чак 3.5 километара. Он је направљен од живе ограде и заузима површину од 2.7 хектара. Ту се налазе, поред стаза, шест мостова и осматрачница, где се налази помоћ уколико неко не успе да пронађе излаз.

Време проласка, односно, изласка из лавиринта, зависи од особе до особе. У просеку једна шетња траје од 45 минута до сат времена. Парк садржи и друге атракције попут терена за мини голф, трамболина парк, играоницу и замкове за игру. Посетиоцима су на располагању и мапе, али сами бирају пут којим желе да крену.

Лавиринт је мистериозан и фасцинантан симбол настао у познатом критском миту о Тезеју и Минотауру. Вековима је тестирао знање древних цивилизација, користио се за објашњење верских уверења, филозофских мисли, а и данас задивљује својом евокативном снагом.

Сам симбол лавиринта изражава тежак животни ход, алегорију људске душе и сва неодговорена питања. Некада су племићи играли љубавне игре у њима, понекад су, а данас су углавном место забаве и културе, величанствена жива уметничка дела.

Б92

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести