Нимало случајно: Аеродром у Сингапуру најбољи на свету

Међународни аеродром Чанги, који се налази неких 20 километара североисточно од центра Сингапура, шест година заредом интернет портал Skytrax, који се бави анализом авио саобраћаја, проглашава за најбољи на на свету.
cangi aerodrom
Фото: Youtube Printscreen

То не чуди, бар не неких 62 милиона путника који њиме прођу сваке године, с обзиром да нуди невероватне садржаје.

Тако се, рецимо, на крову аеродрома налази базен с џакузијем у којем путници могу да се опусте између два лета. На располагању им је и зачарана шума испуњена егзотичним биљем и лептирима.

Фото: Youtube Printscreen

Ту је и бесплатни биоскоп који ради 24 сата дневно, огромна ИксБокс 360 станица за играње видео-игара, али и мноштво уметничких дела за оне којима игрице баш и нису посебно занимљиве.

Посебну пажњу привлачи уметничка инсталација састављена од бакарних капљица кише које изгледају као да лебде на Чангију.

Фото: Youtube Printscreen

На аеродрому је, наравно, могуће и шопинговати и то у радњама с неким од најлуксузнијих брендова одеће и модних додатака или ручати у гурманским ресторанима специјализованим за различиту интернационалну кухињу.

И то није све. Аеродром ће од наредне године имати и нови терминал „Драгуљ“, у облику драгог камена, у оквиру којег ће бити и највећи светски водопад у затвореном простору...

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести