До 19. августа у Ужицу: Фестивал дечијег фолклора Лицидерско срце

УЖИЦЕ: Међународни дечији фестивал фолклора “Лицидерско срце” почиње у Ужицу, а свечано отварање је заказано за вечерас на Тргу партизана.
folklor nosnja
Фото: Youtube Printscreen

Церемонији отварања претходиће свечани дефиле учесника, који ће у карневалској поворци, праћени звуцима четири трубачка оркестра, извести део свог програма и тако позвати публику на градски трг.

Међународни дечији фестивал фолклора “Лицидерско срце” угостиће више од 1.300 учесника и 25 ансамбала из 13 земаља света, а одржаваће се до 19. августа у Ужицу, Вишеграду и на Златибору.

На овогодишњем фестивалу учествоваће деца из Кине, Турске, Македоније, Пољске, Русије, Бугарске, Словеније, Словачке, Републике Српске и Србије, а први пут и деца из Колумбије, Египта и Летоније.

Програм ће обухватити концерте сваке вечери у Ужицу, фолклорне играонице, едукативне трибине и зумба радионице, изложбу народне ношње земаља учесница у Јокановића кући, изложбу “Деценија Лицидерског срца” у Градском културном центру, биће представљени стари занати и културно-историјски споменици Западне Србије и Вишеграда.

Манифестација је до сада окупила око 7.500 хиљада малишана из 35 земаља свијета, који су хуманитарним акцијама помогли деци у Јапану, Београду, Ужицу, Вишеграду, али и допринијели промоцији Србије и Републике Српске.

Фестивал “Лицидерско срце” одржава се у организацији Удружења грађана “Ера” из Ужица, у суорганизацији Града Ужица, Представништва Републике Српске у Србији и Туристичке организација Златибор, и уз подршку Министарства културе и информисања Србије. 

EUR/RSD 117.5934
Најновије вести