Портал Дискаверер: Не идите у Дубровник, идите на Охрид

ЗАГРЕБ: Интернационални туристички портал Дискаверер (The Discoverer) направио је листу пет популарних дестинација које треба избегавати због гужви и негативног става према туристима препоручивши алтернативна одредишта. 
ohrid
Фото: pixabay.com

На негативној страни листе налази се и Дубровник, а уместо њега туристима препоручује да посете Охрид у Македонији, преноси портал Индекс.

Посета старом историјском језгру Дубровника је врхунац било којег одмора у Хрватској, али гужве у уским уличицама и пролазима не доприносе квалитету тог искуства, пише путописац Дискаверера, Џулија Хамонд. 

”Претрпаност, како додаје, погоршавају крузери који искрцавају велики број путника и повећавају број људи у граду на неколико сати.Кад се томе дода да је град све познатији по својој улози у смешно популарној “Игри престола” добијате проблем епских размера. Власти су биле присиљене да делују ограничавањем броја људи који могу да прошетају бедемима на безбедну квоту од 4.000 дневно“.

Уместо да покушавате да будете један од сретника који добију карту за обилазак дубровачких локација, посетите прекрасни град Охрид у оближњој Македонији. Обилује шармом, од ресторана на језеру до древних цркава и манастира који изгледа као да се налазе на сваком ћошку улце. Смештен на најстаријем језеру у Европи, град има богату историју која ће вас одушевити, поготово јер можете уживати без гужве, наводи се у тексту. 

Иначе, на првом месту на негативној страни листе налази се Барселона, уместо које Дискаверер препоручује посету шпанској Екстремадури. 

На другом месту је Маја Беј на Тајланду, коју треба заменити посетом Кох Муку у истој земљи, следи Галапагос за који је као алтернатива понуђена Исла Магдалена у Чилеу и на крају препоручује се избегавање Мачу Пикчуа у Перуу и посета древном оближњем локалитету Морај у тој земљи.

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести